U17: Dårlig start blev afgørende mod VB

10.11.2021 10:55

25 gode minutter fra hjemmeholdets side var ikke nok.

Lørdag eftermiddag var der dømt lokalbrag på CASA Arena Horsens, da Vejle Boldklub og AC Horsens stod over for hinanden i U17 Ligaen.

Kampen havde kun været i gang i et par minutter, da gæsterne fra Vejle gav værterne en mareridtsstart. Et overtal i Vejles højre side blev kynisk udnyttet, og angriber Mohammad Tamin gjorde det til 0-1. Og en lignende opskrift blev brugt knap 20 minutter senere, da Vejle gjorde det til 0-2 på en ny indlægssituation. Resten af 1. halvleg forløb forholdsvis chancefattigt, og holdene går således til pausen ved stillingen 0-2.

Hjemmeholdet kom ud som forvandlet til 2. halvleg og fik virkelig lagt et tryk på gæsternes mål. Blandt andet var den stærke angriber Julius Hansen tæt på efter et frispark et minut inde i 2. halvleg. Og efter 73 minutters spil er Julius endnu engang på spil, da dommeren helt korrekt dømte indirekte frispark inde i feltet. Bolden blev på mirakuløs vis reddet af en Vejle-spiller på stregen, der sendte bolden ud til hjørnespark. Og på det efterfølgende hjørnespark var hjemmeholdet endnu en gang tæt på en reducerende scoring.

Men for hjemmeholdet blev det ved lige-ved-og-næsten mod et Vejle-hold, der forsvarede sig ganske godt. Så det forblev målløst for AC Horsens, der måtte se sig slået 0-2 af gæsterne. U17-cheftræner Mads Søvndal var efter kampen træt af at indkassere et nederlag til rivalerne:

- Jeg er træt af, at vi ikke får noget med fra denne kamp. Vi har 25 rigtig gode minutter i denne fodboldkamp fra 2. halvlegs start, hvor vi virkelig presser Vejle i bund, men hvor vi ikke formår at få omsat overtaget til scoringer. Omvendt må vi også erkende, at 25 minutter gode minutter sjældent er nok, og læren fra denne kamp er, at vi ikke må slippe grebet om kampen, da vi egentlig har godt fat i den. Vi kommer helt vildt godt ud til 2. halvleg, og havde vi kunnet fastholde de takter i den resterende del af kampen, så havde vi også fået point ud af kampen. Så det er noget at det vi skal arbejde videre med på træningsbanen. Vi har mere i os, end det vi fik vist i dag, og nu har vi 14 dages hårdt arbejde inden vi tager Randers for at revanchere os – både resultat- og præstationsmæssigt, siger Mads Søvndal.

AC Horsens - Vejle Boldklub 0-2
’2: 0-1 Mohammad Tamim
’23: 0-2 Nikolaj Sønderby
’35: Gult kort Nikolaj Bertelsen
’55: Gult kort Frederik Roslyng
’63: Gult kort Jonas Kirkel