AC Horsens sejrede i vanvittigt drama

23.10.2022 17:03

Gul 3-2 sejr over Silkeborg IF.

Anders K. Jacobsen blev den store helt på Nordstern Arena Horsens søndag eftermiddag, da han afgjorde kampen mellem AC Horsens og Silkeborg IF ved at score til 3-2 på et straffespark i overtiden.

Hjemmeholdet fik en frygtelig start på kampen, for Sebastian Jørgensen skulle blot bruge godt to minutter, før han sendte bolden i netmaskerne bag Matej Delac, og den start skulle AC Horsens lige bruge 10 minutter på at bearbejde.

Herefter arbejdede ”de gule” sig godt ind i kampen, og efter et kvarters spil forlængede Simon Makienok til James Gomez, der kunne tæmme bolden og banke den ind bag Nicolai Larsen i Silkeborg-buret.

Sebastian Jørgensen forsøgte sig med et par skud efter en halv times spil, men uden at det rykkede på måltavlen. Tre minutter før pausen kunne gæsterne ånde lettet op efter et angreb, der bød på tre afslutninger fra Makienok, Opondo og Santos, og det lignede en Silkeborg-hånd på bolden i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Salquist måtte bruge ulovlige midler for at bremse ham. Dommeren sendte Salquist tidligt i bad, og Aron Sigurdarson sendte frisparket direkte i nettet til stor overraskelse for Nicolai Larsen.

AC Horsens havde fuld kontrol over kampen, og Lubambo Musonda var ikke mange centimeter fra at score til 3-1, men hans skud prellede af på stolpen.

Det lugtede mere af 3-1 end 2-2, men kvikt Silkeborg-spil banede vejen for Sebastian Jørgensen, der scorede sit andet mål.

AC Horsens måtte jagte igen, og Simon Makienok var uhyggelig tæt på at blive matchvinder, men hans hovedstød strøg lige forbi kassen.

I overtiden faldt afgørelsen, da Anders K. Jacobsen fremtvang et straffespark. Hans skud ramte Lukas Klittens hånd, og dommeren pegede på pletten. ”AK” tog bolden og scorede usvigeligt sikkert til 3-2 til stor glæde for de godt 3.700 tilskuere.

AC Horsens skal i kamp igen fredag den 28. oktober, når det gælder opgøret mod FC Nordsjælland på udebane, og der er arrangeret udebanetur til kampen: Læs mere her.

Herefter venter to hjemmekampe mod Randers FC fredag den 4. november klokken 19.00 og OB søndag den 13. november klokken 14.00. Billetsalget til de to kampe begynder i næste uge.

Derudover skal AC Horsens spille pokalkamp i Vejle, men den kamp er ikke fastlagt endnu. Den bliver spillet den 8.-10. november.

AC Horsens – Silkeborg IF 3-2 (1-1)
0-1 Sebastian Jørgensen (3.)
1-1 James Gomez (15.)
2-1 Aron Sigurdarson (49.)
2-2 Sebastian Jørgensen (73.)
3-2 Anders K. Jacobsen (90.)

AC Horsens: Delac, Santos, Gomez, Kiilerich, Lassen (Qamili, 88.), Musonda, Opondo (Drachmann, 69.), Kruse (Gemmer, 79.), Sigurdarson (Just, 69), Makienok, Jacobsen.

Silkeborg IF: Larsen, Sonne (Østrøm, 37.), Felix, Salquist, Klitten, Gojani (Dahl, 57.), Klynge (Oggesen, 80.), Thordarson, Kusk (Kaalund, 81.), Helenius (Adamsen, 80.), Jørgensen.

Advarsel, AC Horsens: Kruse (20.), Lassen (67.)

Advarsel, Silkeborg IF: Kusk (41.), Jørgensen (81.), Klitten (90.)