Månedens akademispiller: Magnus Isager

04.10.2022 07:48

I denne måned sætter AC Horsens fokus på Magnus Isager, der skiftede fra AGF for knap et år siden, og i dag er han en profil på U19 og træner med superligatruppen,

Det er kun knap et års tid siden, at midtbanemotoren Magnus Isager satte sine fødder på Langmarksvej som AC Horsens-spiller for første gang, og han kan se tilbage på en periode, hvor han har udviklet sig både menneskeligt og sportsligt.

Han er flyttet væk fra barndomshjemmet i Sabro, hvor mors kødgryder stadig lokker, når der er mulighed for at komme hjem, og han har fået en god hverdag med fodbold og uddannelse til at glide.

- Jeg har fået en god rolle på U19, hvor jeg forsøger at bidrage til holdet, og det går fint for os i øjeblikket, hvor vi ligger nummer syv i U19 Ligaen. Vi har en god harmoni i truppen, hvor alle kan med alle, og jeg forsøger at gå forrest og tage ansvar. Jeg skulle selvfølgelig lige finde mig til rette, men jeg har fået en større og større rolle – også i og med at jeg har lært noget ved at træne med superligatruppen, siger Magnus Isager og fortsætter:

- Det er super godt at være en del af Akademiet. Selvfølgelig havde jeg lidt bekymringer ved at flytte hjemmefra, men alle i klubben har taget godt imod mig, så det har ikke været svært at falde ind. Det er gået over al forventning, siger Isager.

Han er en del af transitionsgruppen, der består af akademispillere, som hver uge træner med superligatruppen, og han kan mærke, at det er med til at udvikle ham.

- Man skal spille hurtigere, og man har ikke det samme antal berøringer, som man har på U19, når man træner med superligatruppen, og jeg kan generelt mærke, at jeg udvikler mig på mange parametre. Jeg har været med på bænken to gange, og det har været en stor oplevelse, selvom jeg ikke kom ind, men jeg fik min debut i Pokalen, da jeg spillede 45 minutter mod Ringkøbing, og det var super fedt. Jeg kom ind på en uvant position, men jeg klarede det fint. Generelt går det godt med at træne med superligatruppen, og spillerne har taget godt imod mig, forklarer Magnus Isager.

Der er stor forskel på at træne med U19 og træne med superligatruppen, og der er mange nye ting, man skal forholde sig til. Derfor er det godt at have en træner, man kan læne sig lidt opad og være tryg ved, og den rolle har Claus Troelsen som transitionstræner.

- Jeg bruger Claus Troelsen næsten hver dag. Både på banen når jeg fx træner med førsteholdet, hvor han observerer os unge, og vi taler med ham mellem øvelserne, hvor fokus skal være i næste spil osv., og han er god at snakke med. Vi ser video med ham, og hvis man har noget, man går og døjer med, så kan man også snakke med ham om det. Det er godt at have det bindeled, for det giver os unge ekstremt meget, siger Magnus Isager.

Isagers tre skarpe skud:

Bedste medspiller: Lukas Wagner fra AC Horsens’ U19-hold

Yndlingsspiller: Federico Valverde fra Real Madrid

Yndlingsklub: Chelsea F.C.

Transitionstræner Claus Troelsen om Magnus Isager:

”Magnus Isager valgte AC Horsens til, da han skiftede fra AGF i januar 2022, og siden har han ikke set sig tilbage. Magnus har taget Akademiet med storm og samtidig vist sig fornemt frem for superligatruppen via sine mange ugentlige træningspas. Magnus er en meget spændende spiller med en stor motor og et godt mindset, Han lever fuldt ud op til vores værdier. Magnus arbejder stenhårdt og arbejder blandt andet meget med hans evne til at flytte bolden hurtigere og bruge færre berøringer på bolden. Han udvikler sig uge for uge og har allerede fået sin debut i pokalkampen mod Ringkøbing IF for nogle uger siden. Udover de fodboldmæssige kvaliteter besidder Magnus også nogle enestående menneskelige kvaliteter, som gør ham nem for holdkammeraterne at omgås, og Magnus tager ikke bare ansvar for sig selv men i lige så høj grad for sine holdkammerater. Vi er i AC Horsens glade for at have Magnus i vores fold og tror meget på ham på den korte og lange bane.”