David Kruse er udtaget til U20-landsholdet

08.11.2022 14:45

Forude venter to venskabskampe mod Sverige og Ungarn.

U21-landstræner Jesper Sørensen har i dag udtaget den trup, der i næste uge spiller to venskabskampe mod Sverige og Ungarn i Tyrkiet, og han har for første gang udtaget David Kruse.

AC Horsens’ talentfulde midtbanespiller har ikke tidligere været en del af landsholdene, men forhåbentlig får han sin første optræden i rødt og hvidt, når kampen mod Sverige fløjtes i gang torsdag den 17. november klokken 16.00 lokaltid. Tre dage senere gælder det opgøret mod Ungarn.

- For det første bliver det en fed oplevelse med spændende kampe og dygtige holdkammerater, og det er jo første gang for mig, men jeg glæder mig rigtig meget. Arbejdet frem mod udtagelsen er sket via mine præstationer for AC Horsens, og jeg skal bruge turen på at vise mig godt frem, siger David Kruse.

Det er officielt et U20-landshold, der tager afsted, og udgøres af årgang 2002 og 2003. Det er de selvsamme årgange, der kommer til at udgøre det næste U21-landshold, der skal kæmpe med om EM-kvalifikation.

- Jeg ser meget frem til at skulle samles med et nyt hold for første gang. Flere af spillerne kender jeg naturligvis fra tidligere på U21-landsholdet, mens andre har vi fulgt tæt ude i deres klubber og på de yngre landshold. Turen og kampene handler om at få spillet et nyt hold sammen, der fra 2023 skal kunne spille med om en EM-billet, siger landstræner, Jesper Sørensen til DBU’s hjemmeside.

Flere af navnene i truppen er allerede velkendte, mens andre måske vækker lidt mindre genklang hos de danske fodboldfans.

- Det er en ung, men en meget talentfuld og bred trup med en god sammensætning af spillere, hvor erfaringen varier fra Champions League til Superligaen. Jeg ser derfor frem til at få taget hul på samlingen og komme ud på træningsbanen, siger Jesper Sørensen.