Månedens akademispiller: Lukas Wagner

16.11.2022 11:08

I denne måned sætter AC Horsens fokus på Lukas Wagner, der er inde i en rigtig god periode og blandt andet spillede en fremragende pokalkamp mod Vejle.

Om et par dage fylder Lukas Wagner 18 år, men han virker ældre, og det er måske fordi, han allerede har prøvet mange ting, som mange af hans jævnaldrende kammerater ikke har. Det er efterhånden et par år siden, at han begyndte at træne med førsteholdet i AC Horsens, han har spillet fire kampe for U18-landsholdet, og for en uges tid siden leverede han en overbevisende præstation i pokalkampen mod Vejle Boldklub.

Hvis vi spoler tiden tilbage til starten af hans fodboldkarriere, så skulle han nok have hjælp til at snøre sine fodboldstøvler, da han begyndte at spille fodbold i Hatting-Torsted, indtil Talentskolen og Akademiet på Nordstern Arena Horsens blev hans hjemmebane.

I dag passer han selvfølgelig sin træning med U19-holdet, men han træner også med superligatruppen, og han har fået en håndfuld kampe for førsteholdet.

I weekenden spillede U19 den sidste kamp i efterårssæsonen, og det er tid til at gøre en foreløbig status for Wagner og hans primære hold.

- Vi leverer gode præstationer og har fået en masse point, så det har været en godkendt efterårssæson, selvom der har været svipsere, overtidsscoringer og tabte straffesparkskonkurrencer, men overordnet har det været fint. Hvis jeg skal kigge på mig selv, så har jeg spillet mange kampe og leveret gode præstationer, lyder det fra Lukas Wagner.

Han har mange træningspas og mange kampe i benene, og det er helt naturligt som ung spiller, at der vil være perioder, hvor tingene ikke lige fungerer, og sådan har det også været for Wagner.

- Jeg havde en periode i forårssæsonen, hvor jeg ikke følte, at jeg præsterede, men jeg har lært meget af det, og nu føler jeg mig bedre rustet til at håndtere modgang. Efter den lille downperiode er jeg på vej op igen, og det bliver bedre og bedre, fortæller Lukas Wagner.

Han beviste senest mod Vejle Boldklub, at han kan træde ind på den store scene og levere en rigtig god indsats.

- Det betyder virkelig meget, at jeg kan få lov til at træne på seniorniveau, for jeg bliver presset både fysisk og i forhold til at tænke hurtigere. Som person skal jeg udvikle mig mere for at være mere på og kommunikere mere. Det er noget, man lærer hen ad vejen, og personligt har jeg fået meget hjælp af spillere og trænere, der har givet mig gode råd. Jeg har rykket mig på det område, men der er plads til forbedring, smiler Lukas Wagner.

Han trådte ind på Vejle Stadion og lignede en mand, der var fuldt fokuseret.

- Jeg følte mig godt tilpas på banen, og det gav utroligt meget at spille foran så mange fans. Det gav mig motivation og glæde, og jeg har aldrig prøvet at skulle råbe så højt før, og der var også flere gange, hvor jeg ikke kunne høre de andre, siger Lukas Wagner.

På træningsbanen kan han – sammen med de øvrige akademispillere, der træner med superligatruppen – læne sig op ad transitionstræner Claus Troelsen.

- Vi har en god dialog omkring min udvikling, og det betyder rigtig meget, at han er blevet transitionstræner, for han ser mig tæt på til træning og i kampe og kommer med gode råd. Vi har en dialog flere gange om ugen på og uden for banen, og det er både fodboldmæssigt og generelt om, hvordan det går. Man kan betro sig til ham, fortæller Lukas Wagner, der trives med at være en del af Akademiet.

- Det er først og fremmest fedt at være en del af Akademiet, hvor der er gode trænere og spillere, og det er dejligt at være her. Vi har det godt sammen, men vi kan også sagtens stille krav til hinanden, slutter Lukas Wagner.

Wagners tre skarpe skud:

Bedste medspiller: Jeppe Kjær, som jeg altid har spillet sammen med i Hatting-Torsted og AC Horsens.

Yndlingsspiller: Sergio Ramos og Virgil van Dijk

Yndlingsklub: Real Madrid

Transitionstræner Claus Troelsen om Lukas Wagner:

”Lukas Wagner har gennem årene udviklet sig rigtig flot, og specielt gennem det sidste år har udviklingen været eksplosiv. Lukas er en dedikeret og professionel ung mand som både på og udenfor banen er en rollemodel for vores øvrige akademispillere. Det lederskab han besidder er et parameter, som vi gerne vil dyrke endnu mere i fremtiden sammen med Lukas. Han har leveret et flot 2022 på U19-ligamandskabet, men han har også leveret stærkt i sine mange ugentlige træningspas med førsteholdet. Derudover er det blevet til mange pokalminutter for vores førstehold i indeværende pokalturnering, senest med en flot præstation mod Vejle Boldklub. hvor vi desværre måtte se os slået med 1-0 på Vejle Stadion.”

Også på U18-landsholdsniveau har Lukas de seneste 18 måneder været repræsenteret, og det er blevet til 4 kampe mod store nationer som Tyskland, England og Spanien.

”Vi forventer, at Lukas fortsætter sin flotte udvikling og bliver ved med at presse sig tættere på førsteholdstruppen. Lukas ved, at det kræver benhårdt og dedikeret arbejde at tage det næste skridt, men han har evnen og viljen til at gøre det. Han skal fortsætte med at ligge på rent fysisk i sit duelspil, og han skal komme endnu mere ud over rampen rent kommunikativt. Med bolden skal han arbejde videre med hans evne til at træffe gode beslutninger både i det korte og lange spil.”