AC Horsens forlænger med Lars Winde

07.12.2022 08:58

Målmandstræner Lars Winde har forlænget sin kontrakt til sommeren 2026.

I går kunne AC Horsens løfte sløret for, at klubben har forlænget aftalen med assistenttræner Mads S. Lyng frem til sommeren 2026, og nu kan ”de gule” med stolthed offentliggøre, at Lars Winde også har sat sin underskrift på en forlængelse af sin aftale til sommeren 2026.

Lars Winde overtog målmandstrænerjobbet fra Peder Hansen, da han skiftede til Royal Antwerp FC for halvandet år siden, og han har gjort det så overbevisende, at kontrakten nu er blevet forlænget.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig til at fortsætte samarbejdet med Lars Winde, som han også kender fra deres fælles fortid i Esbjerg fB.

- Vi anser det for at være et scoop, at vi kan fastholde Lars Winde i vores trænerteam, for han har et højt fagligt niveau og er meget vellidt af alle i klubben. Han er faldet godt ind i kulturen og trives i vores kompetente miljø, og hvis han er tryg, så præsterer han rigtig godt. Han har en vigtig rolle som sparringspartner for vores unge, dygtige målmandstræner på Akademiet, Rasmus Horup, og det er med til at give en god tråd fra førsteholdet til Akademiet, at han giver input til Horup og prioriterer at træne med de ældste målmænd på Akademiet. Hvis vi ser på de to målmænd, der har fået superligakampe i denne sæson, så har Matej Delac og Marcus Bobjerg vel aldrig været bedre end i øjeblikket, og det er tydeligt, at de trives. Det er en cadeau til målmændene, men det er også Lars Windes fortjeneste, at han har formået at løfte deres i forvejen høje niveau, siger Niels Erik Søndergård.

Der var ikke så meget betænkningstid hos Winde, da dialogen om en kontraktforlængelse blev indledt.

- AC Horsens er et dejligt sted at være, og jeg har stort set kun oplevet sportslig fremgang i de halvandet år, jeg har været her. Fra gode præstationer i NordicBet Ligaen til oprykning til 3F Superligaen og et fantastisk halvår, hvor målmændene har været med til at gøre en forskel, så der var ikke meget betænkningstid for mig. Vi har en super god stab, hvor vi har det godt sammen og arbejder godt sammen, og der bliver lyttet til de forskellige kompetencer, vi kan byde ind med. Derudover arbejder jeg med en god målmandsgruppe, hvor vi bakker hinanden op, og der bliver arbejdet stenhårdt, for at vi kan blive endnu dygtigere, siger Lars Winde.