AC Horsens forlænger med Mads S. Lyng

06.12.2022 08:58

Kontrakten løber nu frem til sommeren 2026.

Superligabolden ligger stille i øjeblikket, og AC Horsens har blandt andet benyttet pausen på at forlænge kontrakten med assistenttræner Mads S. Lyng.

Mads S. Lyng kan den 5. januar 2023 fejre 10 års jubilæum i AC Horsens, hvor han tilbage i januar 2011 blev ansat som cheftræner for U17. Siden tilbragte han et par år i Randers FC, inden han returnerede til Langmarksvej og blev U19-cheftræner, og han har været tilknyttet superligatruppen siden sommeren 2017.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde med Mads S. Lyng.

- Vi har altid Jens Berthel Askou med på råd, når det gælder længerevarende aftaler for medarbejdere omkring førsteholdet, og det gælder selvfølgelig også i det her tilfælde. Vi har en velfungerende stab bestående af folk, der blandt andet komplimenterer hinanden godt på træningsbanen i forhold til spillestil og udtryk, og Lyng er en vigtig del af det hold. Han understøtter Berthel godt, for de har begge styrker inden for blandt andet struktur og planlægning, og de fungerer generelt rigtig godt sammen. Lyng har taget gode udviklingsmæssige stridt og er begyndt at se andre vinkler af spillet, og det har været godt for ham at arbejde under flere cheftrænere. Han har udviklet sig til at være en kulturbærer og er også den længst siddende i den sportslige sektor, og han bærer kulturen videre i omklædningsrummet og ud på banen. Det er tydeligt, at han trives i vores miljø, og vi er glade for at have ham i vores smalle, sportslige organisation, hvor man er nødt til at favne udover sit normale ansvarsområde, for han er en type, der tager ansvar og løser tingene rigtig godt, siger Niels Erik Søndergård.

Hvis Lyng er på bænken til de første tre kampe i forårssæsonen, så runder han en milepæl i forbindelse med kampen mod FC København den 12. marts 2023. Så rammer han nemlig 200 gældende kampe som assistent på førsteholdet – heraf over 150 kampe i 3F Superligaen. Derudover står han noteret for tre kampe som midlertidig cheftræner i 3F Superligaen og en kamp om midlertidig cheftræner i Pokalen.

Han er glad for at fortsætte trænerkarrieren på Langmarksvej.

- Jeg er et andet sted i min karriere nu, end jeg var, da jeg skrev under på en forlængelse sidste gang, for jeg har arbejdet sammen med forskellige cheftrænere og er godt i gang med min P-uddannelse, som jeg afslutter til august. Jeg er i et godt miljø, hvor jeg trives og er med til at flytte os i den rigtige retning, og jeg har en stor indflydelse på fx trupsammensætning sammen med Jens Berthel Askou og Niels Erik Søndergård qua min anciennitet og viden. Omvendt har jeg ligesom mange andre trænere en ambition om at blive cheftræner på seniorniveau på et tidspunkt, og hvis der opstår en mulighed, så har AC Horsens ikke tradition for at stille sig i vejen, men jeg er som sagt rigtig glad for at være en del af AC Horsens, siger Mads S. Lyng og fortsætter:

- AC Horsens som klub og Horsens som by har rykket sig markant, og jeg vil gerne fremhæve den fede fankultur, vi sammen har skabt her i Horsens. Det er fantastisk og noget, vi skal bygge videre på, for det er vigtigt for byen, klubben, spillerne og os omkring holdet. Det er en fornøjelse at møde ind på arbejde hver dag, for vi har en rigtig dygtig stab med stærke kompetencer, og vi har en fed trup bestående af dygtige og topmotiverede spillere, der tror på, at de kan vinde hver eneste kamp. Det er fedt at være en del af, slutter Mads S. Lyng.