AC Horsens forlænger med Sebastian Dam

09.12.2022 09:04

Samarbejdet med AC Horsens’ fysiske træner er forlænget til sommeren 2024.

AC Horsens har de seneste dage offentliggjort kontraktforlængelser med assistenttræner Mads S. Lyng og målmandstræner Lars Winde, og nu er turen kommet til Sebastian Dam, der er fysisk træner.

Sebastian Dam kom til AC Horsens i marts 2021 og skrev under på en kontrakt frem til sommeren 2023, og den er blevet forlænget med yderligere et år.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård er glad for, at klubben og Sebastian Dam er blevet enige om at fortsætte det gode samarbejde.

- Vi ansatte Sebastian Dam på anbefaling fra Jens Berthel Askou, der havde arbejdet sammen med ham i Vendsyssel FF og på Færøerne, og han har fra dag ét været en god mand for AC Horsens. Sebastian er en ung og rigtig dygtig fysisk træner, og dygtige specialister hænger ikke på trænerne, så vi er glade for at binde endnu et år på aftalen, siger Niels Erik Søndergård og fortsætter:

- Hvor andre er stærke på enten det teoretiske eller det praktiske område, så er Sebastian allround dygtig, og han har den helt rigtige baggrund. Han kan både agere på banen, hvor han kan styre en træning, men han kan også lede spillerne i fitness, fordi han er dygtig og respekteret. Han har ansvaret for den fysiske træning fra superligatruppen og ned til U13 og sikrer på den måde en gul tråd ned gennem alle hold, lyder det fra Niels Erik Søndergård.

Sebastian Dam er en del af en velfungerende stab, og han ser frem til at fortsætte med at præge tingene på Langmarksvej.

- Jeg kendte Jens Berthel Askou i forvejen og vidste, hvad jeg sagde ja til. AC Horsens har en fed trup og en fed stab, hvor alle arbejder godt sammen, hvilket man kan se på resultaterne, og vi har en skadesrate, der gør, at vi spiller med stort set det samme hold hver gang. Jeg har fået lov til at bygge et gym og ændre en kultur, hvor vi stort set er i fitness hver dag – enten som forberedelse til træning eller decideret styrketræning, og vi har det godt i staben, hvor Jens Berthel Askou lytter til hver vores kompetencer. Jeg får det igennem, jeg gerne vil, og det gør, at jeg føler mig værdsat, hvilket er dejligt, siger Sebastian Dam.