Månedens akademispiller: Jashar Beluli

21.12.2022 12:21

I denne måned sætter AC Horsens fokus på Jashar Beluli, der skiftede fra Vejle Boldklub for godt et år siden, og i dag er han en profil på U19-holdet og træner med superligatruppen.

Tilbage i september 2021 skiftede Jashar Beluli fra Vejle Boldklub til AC Horsens, og der var store forventninger til angriberen, der kunne skrive topscorer i U17 Ligaen på sit CV.

Han har levet op til forventningerne i AC Horsens, hvor han er blevet en profil på U19-holdet og træner med superligatruppen.

18-årige Jashar Beluli begyndte for alvor at spille fodbold i Aabenraa, inden SønderjyskE hentede han ind på et fælles talenthold fra U12, og han skiftede til Vejle Boldklub som U14-spiller. Nu er det tid til at gøre status efter godt et år i den gule trøje.

- Jeg arbejder hårdt for at træne endnu mere med førsteholdet og vise mig mere frem. For U19 og mig personligt har det været en fin sæson, og jeg har været involveret i 10 mål i de 13 turneringskampe, hvilket jeg er tilfreds med, men der er stadig mange facetter af spillet, jeg skal arbejde med, og jeg har blandt andet stor fokus på arbejdet uden bolden, siger Jashar Beluli.

Han er tilknyttet U19-holdet, men har ugentligt trænet med superligatruppen, siden han kom til AC Horsens.

- Det er meget godt at blive matchet på superliganiveau fysisk og mentalt, og man skal være klar hver gang, for det går hurtigere end på U19. Overordnet er det gået fint, og jeg lavede blandt andet to mål mod Viborg i preseason. Når vi starter op igen, skal jeg være 100 procent klar, så jeg kan vise mig frem og tage det med mig, jeg har lært, lyder det fra Beluli.

Som de andre talentfulde akademispillere kan han læne sig lidt op ad Claus Troelsen, der er transitionstræner, og tager hånd om de spillere, der træner med superligatruppen.

- Når Claus er med til træning, fortæller han mig, hvad jeg skal have fokus på, og hvad jeg skal forbedre, og det hjælper rigtig meget. Det betyder, at jeg ved, hvad jeg skal, og at jeg er mentalt klar på, hvad trænerteamet forventer af mig, forklarer Jashar Beluli.

Han og familien har bosat sig i Bankager, hvor de er faldet godt til, og han nyder at være en del af Akademiet og U19-holdet.

- Det er meget fedt at spille for AC Horsens og være en del af Akademiet. På U19 har vi rykket os meget individuelt og som hold, og vores relationer er blevet meget bedre. Vi har spillet mange uafgjorte kampe i efteråret, og vi skal arbejde hårdt på at få de kampe til at tippe over til vores fordel i foråret, så vi kan komme med i toppen af rækken, siger Jashar Beluli.

Belulis tre skarpe skud:

Bedste medspiller: Hvis jeg kun må vælge en, så må det være Hugo Ekitiké, som jeg spillede sammen med i Vejle. Vi spillede blandt andet en kamp sammen, hvor jeg scorede et mål og fik en assist.

Yndlingsspiller: Lionel Messi.

Yndlingsklub: FC Barcelona.

Transitionstræner Claus Troelsen om Jashar Beluli:

”Jashar Beluli er en spilintelligent angriber, som formår at positionere sig godt både i det etablerede spil samt i det afsluttende spil i feltet. Jashar besidder en fantastisk evne til at score mål meget varieret og i forskellige spilsituationer, hvilket gør ham svær at håndtere for modstanderen. Teknisk er Jashar på et meget højt niveau, både hvad angår pasningskvalitet, touch, vendinger, driblinger og afslutninger, mens han på de fysiske parametre stadig har et udviklingsområde, som han skal arbejde hårdt videre med. Jashar skal lære at være mere aggressiv i sit pres. Han skal være hårdere i sine dueller, og så skal han være mere modig og turde slå sig, når tingene spidser til. Jashar arbejder hårdt i hverdagen for at blive bedre og selvtræner mere end de fleste. Han har en ærgerrighed som vil hjælpe ham fremad til at nå hans drømme, og vi ser frem til at hjælpe ham i de kommende år.”