Gomez og Gambia er vokset i løbet af AFCON

29.01.2022 11:06

Lørdag eftermiddag skal Gomez forsøge at tæmme AFCON's topscorer.

AC Horsens’ stærke forsvarsspiller James Gomez er i øjeblikket i Cameroun for at deltage i AFCON sammen med det gambiske landshold, og senere i dag spiller Gambia kvartfinale mod værtsnationen.

Gambia har kvalificeret sig til AFCON for første gang nogensinde, og det vestafrikanske land med kun et par millioner indbyggere har overrasket alt og alle ved at stå i kvartfinalen. Gambia er ubesejret efter sejre over Mauretanien, Tunesien og Guinea og uafgjort mod Mali.

Gomez og co. har kun indkasseret et enkelt mål, og det var Malis Ibrahim Koné, der scorede på straffespark.

Vi fangede James Gomez på en halvforsinket Messenger-forbindelse, og det er en synligt glad og stolt mand, der leverer en foreløbig status.

- Det er første gang, at vi deltager i AFCON, men vi har en stor tro på tingene og fantastisk opbakning fra vores land, og som hold er vi vokset i løbet af turneringen. Vi er blevet bedre og bedre og forsøger at spille god fodbold. Det var svært at spille mod Tunesien og Mali, der har mange erfarne spillere, men vi leverede en god indsats og fik en sejr og en uafgjort, fortæller James Gomez.

Han er forholdsvis ny på A-landsholdet, men han er trådt overbevisende ind på den store scene og er startet inde i alle kampe.

- Mine holdkammerater har taget godt imod mig, og relationerne bliver stærkere og stærkere. De respekterer mig og guider mig, og det giver mig masser af selvtillid, lyder det fra James Gomez.

Senere i dag gælder det kvartfinaleopgøret mod værtsnationen Cameroun, der kommer med et massivt tryk – ikke mindst fra tribunerne.

- Det bliver ikke en let kamp, for vi skal møde værtsnationen, der har mange fans, som vil give dem energi, og de vil forsøge at bære dem frem til en sejr, men vi vil kæmpe som hold og for vores nation og gå efter alle tre point. Cameroun er favorit, og det er ikke kun pga. værtskabet, for det er et godt hold, der scorer mange mål, og de har topscoreren i turneringen. De vil spille meget op ham, og vi skal sidde tæt på ham, siger James Gomez om Vincent Aboubakar, der har en fortid i storklubber som Besiktas og FC Porto.

Det er stort for James Gomez at være kommet så langt, og han får masser af henvendelser fra sine landsmænd.

- Vi kan mærke, at folk er meget glade og stolte af os, og vi er alle meget taknemmelige for, at vi er med for første gang, og nu er nået hele vejen til kvartfinalen. Folk skriver til mig og holdkammeraterne og takker os som hold, og jeg er meget glad for, at de har det sådan og støtter os. Det giver mig styrke til at fortsætte det hårde arbejde, slutter Gomez.

Gambia spiller kvartfinale mod Cameroun lørdag den 29. januar klokken 17.00, og kampen vises på TV3 Sport.