En herlig aften i børnefodboldens tegn i Østbirk

08.02.2022 06:36

Flot opbakning fra klubberne i Insero Klubsamarbejdet.

De fantastiske forhold i Østbirk IF dannede rammen om et par herlige timer i børnefodboldens tegn torsdag den 3. februar fra klokken 17.00-19.30.

AC Horsens har udarbejdet en manual for børnefodbold, hvor fokus er at optimere børnefodbolden både til træning og kamp, og ”de gule” var torsdag aften til stede med U14-cheftræner Frederik van Deurs, U15-cheftræner Simon Aaes, børneudviklingstræner Séamus Peare Bartholdy og Torben Knudsen, der er leder af INSERO Klubsamarbejdet.

Jakob Ulf er træner for U12-drengene fra Horsens Nord, og de stillede talstærkt op til træning – 33 børn, der spiller A-rækken, B-rækken og C-rækken.

25 trænere havde valgt at deltage, og de kunne se AC-trænerne vise prøver på nogle af øvelserne i en times tid, inden der var fremvisning af træningsprogrammerne.

- Det er et meget fedt koncept i forhold til hurtigt at kunne planlægge en træning og strukturere det hele, og som jeg kunne høre, så var der mange positive tanker omkring det hele. Drengene blev inddelt i niveauer på træningsbanen, og dermed kunne trænerne se, at man kan tilpasse øvelserne efter niveau, hvilket er vigtigt, fortæller Jakob Ulf og fortsætter:

- Det er gjort så overskueligt, at man kan gå ind i Excel-arket med øvelserne og få et godt overblik, og det er selvfølgelig frivilligt, om man vil bruge det, men hvis man gør det, så er det fedt med en tråd, der går gennem det hele. Øvelserne favner bredt, og det er fedt, for der var for eksempel både trænere, der arbejder med U7-U8 og trænere, der arbejder med U16-spillere, lyder det fra Jakob Ulf.

Ole Andersen træner U12-drenge i Lund, og han havde også en positiv oplevelse.

- Det var et rigtig fint arrangement, som man som træner ude i de små klubber kan lære noget af. De unge trænere i AC Horsens har en god tilgang til børnefodbold, og det kan vi lidt mere voksne trænere godt lære lidt af. Vi er jo i 30’erne eller i 40’erne og har noget med i bagagen fra dengang, vi var børn, og man har siden fundet en lidt anderledes vej i forhold til, hvordan man kan udvikle børn, og hvornår det skal blive seriøst og ambitiøst. Vi har godt af at huske på, at det ikke behøver være alt for ambitiøst for 8-10 årige børn, fortæller Ole Andersen og fortsætter:

- Seamus var god til at forklare, hvordan AC Horsens ser på børnefodbold, og de lægger op til, at det skal være sjovt for alle. Oplægget med træningsprogrammer var rigtig fedt og kan blive tidsbesparende for os, men der venter et kæmpe stykke arbejde for at holde det opdateret, men det er fedt, at de vil det, og hjælpen er velkommen, siger Ole Andersen.