Stolt sæsonkortholder i AC Horsens

11.02.2022 07:55

Bjarne Pedersen er en loyal, gul fan, der har en forkærlighed for lokale talenter, og han er glad for at støtte Østbirk IF via sit sæsonkort.

Bjarne Pedersen er 66 år og til daglig speditør ved DSV i Lund. Han har sammen med fire andre altid haft fast plads på Nordtribunen, siden det nye stadion blev bygget.

Bjarnes interesse for fodbold i Horsens blev allerede vakt i 1964, hvor han så kampen mellem HFS og AIA. Det var nu mest for at se Poul Pedersen fra sølvholdet i Rom, at han kom på stadion. Men herefter var han fast på stadion og husker med stor begejstring kampene med bronzeholdet i 1968, hvor der til næsten hver hjemmekamp var 10.000 tilskuere.

- Folk sad i lysmasterne og stod på tagene for at overvære HFS på hjemmebane, fortæller Bjarne Pedersen.

I nyere tid og med det nye stadion er Bjarnes store oplevelse 2-2 kampen mod Brøndby, hvor Finnbogason scorede to mål i overtiden. Den kamp kunne han dog ikke sidde på samme plads, da Brøndby havde lejet hele Nordtribunen. Bjarne er ved siden af sit arbejde medejer af en lille lokal vognmandsforretning, som støtter med at sponsorat til AC Horsens ungdomsakademi. Det giver adgang til VIP-arrangement et par kampe om året, så Brøndby-kampen blev nydt på Sydtribunen.

- Det er holdet, jeg følger. Det kan være svært at få et forhold til spillerne, da de ikke er her så længe, men det er dog dejligt at opleve, Drachmann er kommet tilbage. Så synes jeg også Matej Delac virker meget sympatisk og som en god mand for klubben. Jeg synes også, det er spændende med Jamas Gomez, der lige nu gør det rigtig godt ved African Nations Cup, siger Bjarne Pedersen og fortsætter:

- Jeg har selvfølgelig fulgt Mads Bech Sørensen, siden han startede til fodbold i Østbirk. Jeg var holdleder, på serie 3 sammen med Mads Bechs far, Michael, da Mads Bech spillede som 9-10-årig i Østbirk. Virkeligt sjovt og spændende at følge ham, da Bo Henriksen sendte ham på banen for AC Horsens. Følger selvfølgelig også med i Brentford og U21-landsholdet, bare synd at han har været så meget skadet, lyder det fra Bjarne Pedersen.

Han har stor glæde af at følge de lokale talenter.

Jeg er glad for, at AC Horsens uddanner fodboldspillere fra de små samarbejdsklubber til at lykkes på den store arena. Det er den rigtige vej. Det var sjovt at følge Jeppe Kjær fra Hatting-Torsted, da han fik førsteholdsdebut. Håber der kommer flere lokale drenge, men ved også godt det er utrolig svært. Jeg synes, at VB er et skrækeksempel. I gamle dage var VB Danmarks bedste talentfabrik, i dag spiller de med en masse udenlandske spillere på holdet. Så synes jeg, det er svært at identificere sig med et hold, forklarer Bjarne Pedersen.

Han synes, det er en rigtig god ide med kickback til samarbejdsklubberne ved fremmøde med sæsonkort til AC Horsens’ hjemmekampe. Indtil nu har Bjarne indtjent 375 kroner til samarbejdsklubben Østbirk IF, bare ved at møde op på CASA Arena Horsens. Når sæsonen slutter er beløbet vokset, og Østbirk får del i en sum penge til juni. Bjarne håber, flere vil bruge kickback sæsonkortet, så samarbejdsklubberne kan få tilført lidt ekstra hjælp. Alle klubber har udfordringer med at skaffe penge til nye materialer, spilletøj og godtgørelse til de mange trænere.

Hvis 10 i Østbirk gør som Bjarne vil der tilflyde Østbirk IF omkring 7-8.000 kr. til klubkassen. Det vil gavne enhver klub at få de økonomiske midler uden at skulle lave en masse frivilligt arbejde.

 

På det sportslige plan håber Bjarne Pedersens selvfølgelig på en hurtig returbillet til 3F Superligaen.

- Jeg tror, at de to første kampe i foråret, hjemme mod Hvidovre og ude mod Helsingør, bliver afgørende for chancen og troen på oprykning igen til landets bedste fodboldrække. Bliver de to kampe vundet tror jeg på, at vi rykker op i Superligaen. Desværre misser jeg første hjemmekamp, da jeg skal til barnedåb samme dag. Håber mine sidekammerater på CASA kan bakke op om en hjemmesejr mod Hvidovre, smiler Bjarne Pedersen.

Sluttelig kigger vi ud ad vinduet i AC Horsens’ administrationsbygning, og her ser vi ned på de to kunstgræsbaner på Langmarksvej. På begge baner løber der en masse unge akademispillerne fra AC Horsens rundt og træner.

- Jeg bliver rigtig glad over at se alt den aktivitet fra de unge mennesker og er glad for det store talentarbejde, AC Horsens laver. Som sagt så håber jeg det giver pote, så vi får flere lokale drenge, vi kan heppe på, når vi sidder og nyder fodbold på Nordtribunen, siger Bjarne Pedersen.

Klik her for at læse mere om sæsonkort med kickback-aftale.