Mål jubel AC Horsens

AC Horsens hentede en 4-1 sejr over Nykøbing FC

18.03.2022 21:36

Overbevisende sejr i den sidste kamp i grundspillet.

De 1.075 tilskuere på Lollands Bank Park fik underholdning for alle pengene fredag aften, da hjemmeholdet – trods et 1-4 nederlag til ”de gule” – kunne juble over en plads i slutspillet.

Dagens opgør var nemlig det sidste i grundspillet, og de øvrige resultater flaskede sig således, at Nykøbing FC slutter på en sjetteplads, hvilket er den bedste placering for klubben i 40 år.

AC Horsens havde dog ikke planer om at bidrage til festen, og 4-1 sejren var fortjent og ikke et mål for stor.

Allerede i det syvende minut satte Casper Tengstedt turboen til i venstresiden og oversprintede Jacob Egeris, inden han spillede bolden på tværs, hvor Magnus Riisgaard Jensen lige nøjagtig ikke nåede den. I situationen lige efter var der noget af et klumpspil i feltet, men hjemmeholdet slap med skrækken og satte en omstilling i gang.

Bolden landede hos den tidligere AC Horsens-angriber Mathias Kristensen, men Thomas Santos tog et hidsigt tilbageløb og fik generet ”MK”, der skød på mål, men Matej Delac reddede med en fodparade og var igen i dag en sikker sidste skanse.

Flere gange var det lige ved og næsten for de gulklædte gæster som da Casper Tengstedt flugtede bolden forbi mål eller da Anders K. Jacobsen skød over mål.

Anders K. Jacobsen var til gengæld knivskarp i det 28. minut, da han blev sendt i dybden af Janus Drachmann. Han forsøgte sig med et indlæg, der blev blokeret, og uheldigvis for værterne landede bolden igen for fødderne af ”AK”, der scorede med usvigelig sikkerhed.

I det 36. minut banede en forsvarsfejl vejen for en god mulighed for Magnus Riisgaard Jensen, der måtte se målmanden redde sit skud. Fire minutter senere faldt 2-0 målet, da en lang bold sejlede over Nykøbing-forsvaret, og Anders K. Jacobsen nappede bolden og styrede mod kassen, inden han med en god tværaflevering fandt Casper Tengstedt, der kunne score i det tomme mål.

2-0 stillingen holdt til pausen, og der var blot spillet tre minutter af 2. halvleg, før målmand Jannich Storch igen måtte pille bolden ud af netmaskerne. Anders K. Jacobsen var endnu engang fodermester, da han modtog en god bold fra Aron Sigurdarson og spillede på tværs til Magnus Riisgaard Jensen, der prikkede bolden i kassen.

Desværre fik hjemmeholdet reduceret et par minutter senere, da indskiftede Emeka Nnamani headede bolden i kassen.

En håndfuld minutter senere fik Magnus Riisgaard Jensen en stor mulighed, da Aron Sigurdarson fandt ham med en perfekt aflevering tæt under mål, men han sendte bolden forbi kassen.

Matej Delac diskede op med et par gode redninger, inden Lirim Qamili lukkede kampen til 4-1, da han strøg frem i venstre side og iskoldt passerede keeperen.

I slutminutterne blev angriberen Jashar Beluli, der normalt spiller på AC Horsens' U19-hold, skiftet ind til sin officielle debut.

AC Horsens og Nykøbing FC er begge blandt de klubber, der slutter i top seks, og de får selskab af FC Helsingør, Lyngby, Hvidovre og FC Fredericia.

Nykøbing FC – AC Horsens 1-4 (0-2)
0-1 Anders K. Jacobsen (28.)
0-2 Casper Tengstedt (40.)
0-3 Magnus Riisgaard Jensen (49.)
1-3 Emeka Mnamani (51.)
1-4 Lirim Qamili (88.)

AC Horsens: Delac, Santos, Gomez, Kiilerich, Musonda (Lassen, 91.), Drachmann (Kruse 71.), Gemmer, Sigurdarson, Tengstedt (Ludwig, 44.), Jacobsen (Qamili, 71.), Riisgaard Jensen (Beluli, 90.)

Nykøbing FC: Storch, Jensen (Nnamani, 46.), Egeris, Lauridsen, Jessen (Lindberg, 82.), Christiansson, Ljuti, Juhl, Pleidrup, Gehrt, Kristensen.