SELECT bold CASA Arena Horsens

AC Horsens præsenterer overskud trods nedrykning og COVID-19

22.03.2022 08:00

Overskuddet for regnskabsåret 2021 lyder på 3,7 millioner kroner.

AC Horsens kan endnu engang præsentere et overskud, og for regnskabsåret 2021 lyder det trods manglende sportslige resultater på 3,7 millioner kroner.

Det er ikke uvant for AC Horsens med overskud. Klubben på Langmarksvej i Horsens har hvert år fra 2014 og frem til 2018 kunne præsentere et overskud, og efter et underskud i 2019 er klubben tilbage på det økonomiske spor med overskud de to seneste regnskabsår. Økonomisk forsvarlig drift er vigtig for klubben, og derfor er dette meget glædeligt.

Overskuddet for 2021 skal blandt andet ses i lyset af, at AC Horsens rykkede ud af 3F Superligaen og i regnskabsåret 2021 tilbragte et halvt år i NordicBet Ligaen, og at COVID-19 for andet år i træk har haft en negativ påvirkning på regnskabet. Omvendt har AC Horsens økonomisk haft fornøjelsen af en faldskærm, som har givet en betydelig indtægt i 2021.

AC Horsens har igen i 2021 været privilegeret af en stor opbakning og loyalitet blandt klubbens sponsorer og andre interessenter, hvilket klubben er meget taknemmelig for, og støtten bliver også meget vigtig i de kommende år.

Derudover kan AC Horsens igen glæde sig over en meget tilfredsstillende transferaktivitet og et akademi, der er blandt de bedste i Danmark. Det betyder, at klubbens ungdomshold bliver testet mod de bedste hele tiden, og alle i og omkring AC Horsens er meget stolte af den konkurrencedygtighed, som allerede på andet år er udviklet på Akademiet.

I øjeblikket indtager AC Horsens en fjerdeplads i NordicBet Ligaen, og klubben har foretaget en kontrolleret investering i forsøget på at indfri målsætningen om en hurtig tilbagevenden for førsteholdet til 3F Superligaen, hvorfor der budgetteres med et underskud på mellem fem og syv millioner kroner i det kommende regnskabsår.

Overskuddet for regnskabsåret 2021 betyder, at egenkapitalen pr. 31. december 2021 udgør 26,4 millioner kroner.

Regnskabet for 2021 er godkendt af AC Horsens’ bestyrelse og bliver fremlagt på den kommende generalforsamling med anbefaling fra bestyrelsen om godkendelse.

Klik her for at læse årsrapporten for 2021.

Foto: Charlotte Adsbøl