Bo Pinholt takker af: Bestyrelsen indstiller Claus Olsen til ny formand

08.03.2022 14:00

Efter 10 år i bestyrelsen og seks år som formand stopper Bo Pinholt i AC Horsens’ bestyrelse, og den samlede bestyrelse indstiller Claus Olsen til ny formand

Det er aktionærerne i AC Horsens, der skal vælge klubbens nye bestyrelsesformand ved den kommende generalforsamling, og bestyrelsen har valgt at indstille Claus Olsen, som har været bestyrelsesmedlem i seks år.

Claus Olsen roser Bo Pinholt for det arbejde, han har stået i spidsen for, og hvis han bliver valgt til formand, vil han fortsætte i samme spor.

- Jeg har sagt ja til at stille op, fordi jeg synes, det er vigtigt at fortsætte den linje, Bo Pinholt har lagt med fokus på økonomisk ansvarlighed, og fordi det er vigtigt for klubben, at der er stabilitet i den her periode, hvor vi er nede at vende sportsligt. Jeg vil være med til at holde fast i den langsigtede strategi, hvor vi ligger på sten for sten inden for rammerne af økonomisk ansvarlighed, forklarer Claus Olsen og fortsætter:

- Vi skal fortsætte med at have stor fokus på at prioritere et velfungerende akademi og blive ved med at skabe et trygt miljø, hvor primært danske spillere kan udvikle sig til at blive så dygtige, at de skifter til større adresser. Jeg er glad for det trænerteam, vi har, for deres værdier passer godt til vores klub, men vi skal også udvikle trænere og vil gerne sende dem videre til større klubber, når de har haft succes her, lyder det fra Claus Olsen.

Bo Pinholt meddelte allerede sin afgang for godt et år siden.

- Jeg har gennem flere år generelt arbejdet for meget, og det har betydet, at jeg har haft for lidt tid til tingene – også til arbejdet i AC Horsens. Det har været muligt at fungere som bestyrelsesformand, fordi vi har haft en god arbejdsfordeling i bestyrelsen, hvor Claus Olsen og Ole Møller Jespersen har løst mange opgaver, der andre steder ville ligge ved formanden. Nu har jeg været med i bestyrelsen gennem 10 år, og man skal kende sin besøgelsestid. Min konklusion er, at klubben skal have en ny formand, der har bedre tid til at være der, når der er behov for det. Jeg har været der, men det er svært, når man godt kan lide at være blandet ind i mange ting og driver eget firma, lyder det ærligt fra Bo Pinholt.

De seneste 10 år har budt på både op- og nedture, for AC Horsens blev nummer fire i Superligaen og spillede Europa League, da Bo Pinholt trådte ind i bestyrelsen, men siden fulgte et par hårde år med store underskud, og AC Horsens måtte blandt andet afhænde VIP-loungen for at overleve som klub.

Nu er der imidlertid styr på økonomien igen, og Bo Pinholt glæder sig over at han forlader en klub i god forfatning.

- Det betyder alt for mig, for det er bare noget andet end at aflevere en klub i knæ, så det har jeg det rigtig godt med. Bestyrelsen, Kristian Nielsen og den øvrige organisation har stået sammen, og der har været enighed om at have styr på økonomien, og det har måske været lidt kedeligt til tider men der har været en forståelse for, hvordan klubben skulle køres, og det har været fedt, siger Bo Pinholt.

- Jeg er desuden rigtig glad for, at vi har fået bygget Akademiet op, så vi kan konkurrere på det højeste niveau i Danmark, og det er fantastisk at se alle de store talenter, der bliver fremtiden i AC Horsens. De bærende spillere er på vej, og jeg er glad for vores strategiændring om at satse mere og mere på ungdom, mens vi også satser på førsteholdet, fortæller Bo Pinholt.

Bestyrelsesarbejde er ofte synonym med langsigtede strategier, budgetter og overordnede beslutninger på klubbens vegne, men en fodboldklub er også forbundet med følelser, og Bo Pinholt erkender da også, at det bliver vemodigt at sige farvel til arbejdet i AC Horsens.

- Det bliver sindssygt vemodigt, og jeg kommer til at savne min gang i AC Horsens og det at komme ned til spillerne efter kampen, mærke pulsen og snakke med dem og trænerne. Det kan jeg sikkert stadig, men det bliver på en anden måde. Jeg har været tæt på dem, og det gør også, at jeg brænder ekstra meget for det. Fodbold har været en kæmpestor del af mit liv, og det bliver mærkeligt at sige farvel til bestyrelsesarbejdet, men jeg fortsætter selvfølgelig som sponsor og i Handelsnetværket, lyder det fra Bo Pinholt.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen fortsætter og suppleres med en eller to nye medlemmer for at skabe en ny dynamik.