Brochmann blev matchvinder i Hvidovre

29.04.2022 20:05

AC Horsens ligger nummer 1 i NordicBet Ligaen.

Tonny Brochmann blev matchvinder i 1-0 sejren over Hvidovre IF, og sejren i dagens topkamp betyder, at AC Horsens nu har høstet 13 point i de første fem kampe i slutspillet.

Med sejren stryger ”de gule” helt til tops i NordicBet Ligaen, og der er lagt op til et par spændende topbrag mod Lyngby Boldklub og FC Helsingør på CASA Arena Horsens de næste par uger.

1. halvleg var noget nervøs set med gule briller, og AC Horsens havde svært ved at få ordentlig gang i spillet, men det blev markant bedre efter pausen.

Efter godt et kvarter var det ved at blive lidt for spændende foran AC-målet, da et skarpt indlæg landede for næsen af Kim Aabech ved bageste stang, men han blev presset godt af Thomas Santos i afslutningsøjeblikket. Et minut senere landede bolden hos Tobias Thomsen ved den modsatte stolpe, og han trykkede af, men Matej Delac beviste endnu engang, at han er i sit livs form i øjeblikket.

AC Horsens havde et par gode omstillingsmuligheder, men det blev ikke for alvor farligt. Kort før pausen tilfaldt halvlegens største AC Horsens-chance Anders K. Jacobsen, der fik en friløber serveret af Jonas Gemmer, men afslutningen manglede kvalitet.

Der var anderledes kvalitet over gæsternes spil efter pausen, hvor der i højere grad var ro på bolden, gang i det chanceskabende spil og hårdhed i duellerne. I det 52. minut var Magnus Riisgaard Jensen et par skonumre fra at nå først på et indlæg fra Musonda, men keeperen nåede lige nøjagtig bolden først. Fire minutter senere lagde Magnus Riisgaard Jensen bolden godt af til Aron Sigurdarson, der resolut trykkede af, og det hårde skud voldte problemer for Djukic i målet.

To minutter senere var Magnus Riisgaard Jensen på spil igen, da Anders K. Jacobsen fandt ham med et godt indlæg, men keeperen nåede godt ned til hovedstødet. I det 67. minut forsøgte Riisgaard Jensen sig med et endnu et hovedstød, og denne gang måtte Hvidovre have hjælp af overliggeren.

Kampen blev afgjort i det 81. minut, da et hjørnespark fra David Kruse i første omgang blev clearet, og bolden landede hos Kruse igen. Han sendte bolden ind i feltet, og her satte Malte Kiilerich hovedet på bolden. Han var også først over returen, som han dirigerede videre til Tonny Brochmann, der usvigeligt sikkert placerede bolden i netmaskerne. Brochmann var blevet skiftet på banen lige inden, og en håndfuld minutter senere blev han matchvinder.

Hjemmeholdet fik en stor hovedstødsmulighed til allersidst i kampen, men Matej Delac blev ikke passeret i dag.

Nu venter der to hjemmekampe mod to tophold for AC Horsens, der skal møde Lyngby fredag den 6. maj klokken 18.30 og FC Helsingør fredag den 13. maj klokken 19.00. Klik her for at købe billet til de to topopgør.

Hvidovre IF – AC Horsens 0-1 (0-0)
0-1 Tonny Brochmann (81.)

AC Horsens: Delac, Santos, Gomez, Kiilerich, Musonda (Lassen, 90.), Opondo (Brochmann, 75.), Kruse, Gemmer (Thorsen, 90.), Sigurdarson, Jacobsen (Qamili, 69.), Riisgaard Jensen.

Hvidovre: Djukic, Lindberg (Smed, 82.), Stenderup, Olsen, Clausen (Spelmann, 61.), Petersen, Hansen, Boateng (Al-Naser, 82.), Carlsen, Aabech (Nielsen, 61.), Thomsen.

Advarsel, AC Horsens: Musonda (27.), Jacobsen (35.)

Advarsel, Hvidovre: Ingen.

Dommer: Benjamin Helm Svedborg

Tilskuere: 3.012