Gul triumf: To kasser af Riisgaard Jensen i topkamp

16.04.2022 13:19

Gul 2-1 sejr over Lyngby.

Magnus Riisgaard Jensen var skarpheden selv lørdag eftermiddag, da han scorede begge mål i AC Horsens’ 2-1 sejr over Lyngby Boldklub.

Fysisk stærke Riisgaard Jensen var tæt på at åbne målkontoen allerede efter 36 sekunder, da han rundede Mads Kikkenborg og afsluttede, men Lyngby-keeperen blev reddet af Brian Hamalainen, der clearede på stregen.

AC Horsens lagde et tungt tryk på værterne, og det resulterede blandt andet i flere hjørnespark i kampens indledning, og i det fjerde minut blev Casper Tengstedt nedlagt i feltet, men dommeren vinkede desværre afværgende.

I det ottende minut banede en mislykket Lyngby-clearing vejen for en firsttimer fra Aron Sigurdarson, der måtte se målmanden redde skuddet.

Aron Sigurdarson forsøgte sig igen efter et kvarters spil, da Casper Tengstedt snittede bolden videre til ham, men Kikkenborg reddede med en fodparade.

Hjemmeholdet kom ikke frem til ret meget, og det mest nærgående forsøg afværgede Matej Delac, da han kom godt ned til en tværaflevering.

Kampen var en time gammel, da Anders K. Jacobsen satte fart på en AC-omstilling, og han fandt Lubambo Musonda i den modsatte side med en glimrende aflevering. Musonda fintede sin direkte modstander og serverede bolden for Anders K. Jacobsen, der headede på tværs af målet, og Magnus Riisgaard Jensen var sikkerheden selv.

En håndfuld minutter senere bragte Lyngby balance i regnskabet, da Magnus Kaastrup headede bolden i kassen til 1-1.

Efterfølgende testede Emil Nielsen Matej Delac med et godt skud, men AC Horsens’ kroatiske keeper leverede endnu en stærk kamp i buret.

Kampens afgørelse faldt i det 74. minut, da Lirim Qamili viste fremragende overblik fra baglinjen og spillede Magnus Riisgaard Jensen fri ved bagstolpen, og Jensen scorede sikkert.

Lyngby forsøgte at presse på, men den gule defensiv stod stærkt igen i dag, og sejren betyder, at de to hold nu har lige mange point, og at det kun er målscoren, der holder Lyngby på andenpladsen.

AC Horsens skal i kamp igen søndag den 24. april klokken 15.00, når ”de gule” møder Nykøbing FC på CASA Arena Horsens. Klik her for at købe billet til kampen.

Lyngby – AC Horsens 1-2 (0-0)
0-1 Magnus Riisgaard Jensen (59.)
1-1 Magnus Kaastrup (65.)
1-2 Magnus Riisgaard Jensen (74.)

AC Horsens: Delac, Opondo, Gomez, Kiilerich, Riisgaard Jensen, Musonda, Kruse, Gemmer, Sigurdarson (Brochmann, 90.), Jacobsen (Qamili, 73.), Tengstedt. (Lassen, 85.)

Lyngby: Kikkenborg, Gregor, Riis, Hamalainen (Knudsen, 78.), Jørgensen, Thellufsen, Westergaard, Sørensen, Corlu (Ngabo, 72.), Magnusson (Nielsen, 62.), Kaastrup.

Advarsel, AC Horsens: Gemmer (70.), Delac (90.)

Advarsel, Lyngby: Kaastrup (66.)