AC Horsens køber Moses Opondo i OB

29.05.2022 13:20

Den stærke midtbanespiller fortsætter i AC Horsens frem til sommeren 2026.

For fire måneder siden indgik AC Horsens en lejeaftale med OB’s Moses Opondo frem til sæsonafslutningen, og han har gjort det så overbevisende, at den aftale nu bliver vekslet til en permanent en af slagsen frem til sommeren 2026.

Moses Opondo har spillet en fremtrædende rolle i slutspillet, og det glæder sports- og talentchef Niels Erik Søndergård, at Opondo i næste sæson skal spille superligafodbold med AC Horsens.

- Vi forberedte os godt med en købsoption i lejeaftalen, og den har vi nu valgt at indfri på baggrund af Moses Opondos præstationer i den gule trøje. Han er en dynamisk spiller med masser af power, og han har været kampafgørende i slutspillet. Vi er ikke i tvivl om, at han også fremadrettet bliver en gevinst for AC Horsens, siger Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou kendte i forvejen Opondo fra deres fælles fortid i Vendsyssel FF, og han glæder sig til igen at arbejde permanent med den stærke midtbanespiller.

- Moses er først og fremmest en god fodboldspiller, der passer perfekt ind i vores måde at spille fodbold på, og planen har hele tiden været, at han skulle være AC Horsens-spiller efter sommerferien, hvis vi rykkede op. Han er en dynamisk og teknisk dygtig central midtbanespiller, der kan dække flere positioner, hvis der er behov for det. Han er god i faser, hvor vi ikke har bolden, for han er aggressiv og presstærk, og han er god i faser, hvor vi skal bringe bolden hurtigt fremad. Han er også målfarlig, hvilket vi så i Fredericia, siger Jens Berthel Askou og fortsætter:

- Han er en god, ambitiøs og meget seriøs dreng, der kan tage yderligere skridt, for han er forholdsvis ung, og han kan udvikle sig til at blive attraktiv for endnu større adresser på et tidspunkt. Han tør stille krav til sig selv og sine omgivelser, og det har vi brug for, lyder det fra Jens Berthel Askou.

Moses Opondo har på rekordtid fået et fantastisk indtryk af AC Horsens og glæder sig over, at han også fremover skal bære den gule trøje.

- Jeg har valgt at fortsætte i AC Horsens, fordi jeg tror på det projekt, der har været i gang i den tid, jeg har været i klubben. Vi er en spændende gruppe spillere, som har vist vores styrke i foråret, og vi skal selvfølgelig bygge på til den kommende sæson, men overall har vi et rigtig godt udgangspunkt for at løse den store opgave med at overleve i Superligaen. Som jeg har sagt tidligere, så er det en nem gruppe at falde ind i, og alle har fødderne solidt plantet på jorden, og så er det bare fedt at komme et sted hen, hvor der er en plan for mig, siger Moses Opondo.