AC Horsens opnår ligastatus for de kommende to år

09.05.2022 15:26

Fremgangen fortsætter for Akademiet.

AC Horsens har i mere end en håndfuld år bevæget sig i den rigtige retning på talentsiden, og det har for alvor taget fart inden for de seneste tre-fire år.

For et år siden afslørede DBU’s licenstildeling, at AC Horsens blev rangeret som nummer 12 inden for talentudvikling i Danmark, og ”de gule” har netop fået besked om, at klubben fastholder positionen som nummer 12 de kommende to år.

Det er nemlig første gang nogensinde, at licenstildelingen er toårig, og det glæder sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

- Det giver noget ro i klubberne, at vi kan arbejde kontinuerligt med tingene i en periode, hvor vi kan koncentrere os mere om talentarbejdet, for der er meget arbejde i ansøgningsdelen. Vi bevarer vores position og 3,5 stjerner som ligaklub, som var vores helt overordnede målsætning, og det skal vi være glade for, når vi ser, hvor mange millioner kroner der bliver investeret rundt omkring. Konkurrencen bliver hele tiden skærpet, og vi har alligevel rykket os næsten to procent, hvilket er tilfredsstillende, fortæller Niels Erik Søndergård.

Licenstildelingen bliver vurderet ud fra syv delområder, og AC Horsens har udviklet sig positivt inden for alle syv områder.

- Vi er blandt andet blevet stærkere på produktivitetsdelen, hvor man rykker sig over en længere periode, og vi har også rykket os rigtig godt fremad på talentidentifikation. Det bliver også et indsatsområde fremover, hvor vi skal være stærkere på rekrutteringsprocesser, som blandt andet handler om at hente spillere ind med respekt for den lokale forankring. Det er stadig vores store mål at udvikle lokale spillere til førsteholdet, siger Head of Coaching Claus Troelsen og fortsætter:

- Som klub kigger vi på helheden og miljøet generelt, og vi nedprioriterer ikke delområder, hvilket vi har været dygtige til siden indførslen af licenssystemet. Selvom vi har fokus på alle delområder, så kan vi sagtens pille enkelte ud og pleje dem lidt mere som vi har gjort i den seneste periode, lyder det fra Claus Troelsen.

Selvom licenstildelingen nu er toårig, så vil AC Horsens stadig få besøg af DBU’s auditører om et år, hvor der skal udvælges delområder, som ”de gule” skal arbejde videre med. AC Horsens’ licensgruppe består af Niels Erik Søndergård, Claus Troelsen, Kristian Høeg, Keld Erik Sørensen og Séamus Peare Bartholdy.

- Licensgruppen arbejder kontinuerligt med licensdelen, og det er en kæmpe styrke, at vi har en god struktur omkring det, så vi har en finger på pulsen og få delt opgaver ud. Vi har forskellige kompetencer, og det letter arbejdet for den enkelte, mens kvaliteten af arbejdet bliver øget. Vi går meget systematisk til værks med mødestruktur, opfølgningsplaner osv., siger Niels Erik Søndergård.

Det systematiske arbejde er gennemgående på hele Akademiet, og det hårde, systematiske arbejde udmønter sig i et bedre talentmiljø.

- Sportsligt går vi snart ud af det andet år med ligastatus, der er det højeste niveau herhjemme, og vi kan se, at vores spillere er blevet bedre individuelt og som hold. Vi havde inden sæsonen et mål om at spille tættere kampe og få flere point på kontoen, hvilket er lykkes. Det er målsætningen at udvikle yderligere på spillerne og gøre dem konkurrencedygtige i rækkerne og præsentere dem for førsteholdet gennem transitionstræning. Når de kommer op, skal de have interessante kompetencer for førsteholdet, og vi er nået langt det sidste års tid. Vi har syv spillere, der kontinuerligt træner med førsteholdet i et rullende forløb, og transitionsdelen vil fortsat være et stort indsatsområde. Sammenhængskraften mellem Akademiet og førsteholdet skal være tættere og mere strømlinet, og vi er nået langt, vurderer Claus Troelsen.

Det bliver til mange ugentlige træningspas for akademispillerne, men AC Horsens har et fantastisk samarbejde med Learnmark og Langmarkskolen, der giver akademispillerne mulighed for at sætte fodboldtræning på skoleskemaet med fire gange ugentlig træning i skoletiden.

- Det er faktisk ret unikt i Danmark og et samarbejde, vi er rigtig glade for. Det samme er spillerne, der kan koncentrere sig om lektier og kammerater, når de kommer hjem fra skole. Vi har fået mange henvendelser fra andre klubber, der gerne vil høre ind til vores skolesamarbejde, og der er ikke mange i Danmark, der er ligeså langt fremme på det område som os, siger Niels Erik Søndergård.