AC Horsens tager afsked med Thorsen og Brochmann

27.05.2022 12:59

Publikum får mulighed for at tage afsked med Thorsen og Brochmann inden søndagens hjemmekamp.

AC Horsens runder sæsonen af med kampen mod Hvidovre IF søndag den 29. maj klokken 13.30, og dermed sætter ”de gule” punktum for en sæson, hvor det overordnede mål om oprykning til 3F Superligaen blev indfriet.

Efter en sæson er det ofte tid til at tage afsked med spillere, der ikke skal fortsætte i den efterfølgende sæson, og sådan bliver det også på søndag, hvor Jonas Thorsen og Tonny Brochmann siger farvel til hjemmepublikummet. Begge spillere har nemlig kontraktudløb og får ikke forlænget kontrakten.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård sætter her et par ord på afskeden med de to populære spillere.

- Der ligger mange overvejelser bag at sige farvel til de her to spillere, for det har ikke været en nem beslutning. De har på hver deres måde bidraget positivt til en fantastisk sæson og har været med til at opretholde en stærk kultur, og vi er meget taknemmelige for deres indsats i den gule trøje. Jeg er ikke i tvivl om, at de vil være attraktive for andre klubber, og vi ønsker dem alt muligt held og lykke, siger Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou supplerer om de to spillere:

- Jonas Thorsen har været en fantastisk ambassadør for AC Horsens ad flere omgange. Han er en meget alsidig spiller og en kæmpe holdspiller, der kan spille alverdens positioner på banen, og han har været med til at kitte tingene sammen i med- og modgang, for han har en fantastisk personlighed og er et dejligt menneske. Han har altid sat fællesskabet over sig selv, og det har været mega værdifuldt for klubben. Da han selv havde brug for fællesskabet i en svær periode i livet, så var det helt naturligt, at dem omkring ham forsøgte at hjælpe så godt som muligt, og han fik en lille del tilbage af det, han selv har bidraget med, siger Jens Berthel Askou og fortsætter:

- Det har virkelig været dejligt at se ham komme tilbage til livet og fodbolden, selvom han ikke har spillet så stor en rolle på banen som tidligere, men det har været rigtig dejligt at have ham med og tilbage igen. Alting har desværre en ende, og nu går vi ind i en tid, hvor vi skal kigge på fremtiden, og vi skal have nye og yngre kræfter ind, så vi kan tage næste skridt for AC Horsens. Thorsen har været med til at hjælpe klubben tilbage i Superligaen og sætter dermed et smukt punktum for sin tid i AC Horsens, lyder det fra Jens Berthel Askou.

Tiden med Tonny Brochmann på Langmarksvej rinder også ud.

- Tonny Brochmann er en rigtig Horsens-dreng, som efter mange år i udlandet kom hjem i sommer, og han har været med til at spille sin hjerteklub tilbage i Superligaen. Han har ikke spillet så mange minutter, som han måske havde håbet på, men han har i momenter spillet en vigtig rolle og scoret vigtige mål, så vi kunne rykke op igen. Vi har været sindssygt glade for at have ham med på rejsen hertil, og vi ved, at mange gule fans kommer til at savne ham – det gør vi også. Men det er naturligt for os at kigge fremad, og det er et naturligt tidspunkt at kigge mod nye kræfter til fremtiden, siger Jens Berthel Askou.