Kiilerich stangede vigtig sejr i hus

18.05.2022 18:35

AC Horsens er fortsat ubesejret i slutspillet.

AC Horsens vandt med 1-0 over Nykøbing FC, og det var Malte Kiilerich, der afgjorde kampen med et flot hovedstødsmål i det 22. minut.

Kampen blev spillet på samme tid som FC Helsingør – Lyngby, og her kunne gæsterne rejse hjem med alle tre point. Det betyder, at AC Horsens har fem point ned til FC Helsingør med to runder tilbage, og en sejr på mandag over FC Fredericia på Monjasa Park sikrer med garanti gul oprykning til 3F Superligaen.

Hovedparten af de 675 tilskuere sukkede dybt i det 22. minut, da David Kruse sendte et perfekt hjørnespark ind foran kassen, og her dukkede Malte Kiilerich op og headede flot bolden i kassen.

Der var tilløb til flere gule chancer og mange indlæg i feltet, men det løb for ofte ud i sandet. I den anden ende kom værterne frem til deres første afslutning i det 43. minut, men Giessing fik hverken kraft eller præcision på sit skud, og Matej Delac kunne samle op.

Kampen åbnede sig mere op efter pausen, og i det 57. minut forsøgte Lubambo Musonda sig med et hårdt skud, der blev reddet, og lidt senere måtte målmand Jannich Storch ud i fuld længde, da David Kruse forsøgte sig direkte på frispark.

I det 68. minut var Mathias Kristensen tæt på at gøre livet surt for sin tidligere klub, da han headede på mål fra tæt hold, men hovedstødet gik forbi mål.

To gange inden for et minut kom Lirim Qamili i fokus med et kvarter tilbage af kampen. Kruse satte fart på en omstilling, og der var flere gode løb omkring ham blandt andet fra Qamili, som han fandt på det helt rigtige tidspunkt. Qamili trykkede af, men Storch reddede med en fodparade, og Nykøbing-målmanden blev i øvrigt kåret til man of the match. Ét minuts tid senere tog Qamili et hurtigt træk uden for feltet og knaldede bolden på trekantsammenføjningen.

Tre minutter før tid var Lirim Qamili på spil igen, da han efter en fremragende tur på højrekanten satte sin direkte modstander, tørrede en anden ved baglinjen og trykkede af, men skuddet blev reddet, og det samme gjorde Thorsens forsøg på riposten.

I overtiden var indskiftede Emeka Nnamani ikke langt fra at bringe balance i regnskabet, men hans skud strøg lige forbi den fjerneste stolpe og tættere på kom hjemmeholdet ikke.

AC Horsens skal i kamp igen allerede på mandag den 23. maj klokken 19.00, når turen går til Monjasa Park for at møde FC Fredericia. Billetsalget til udebaneturen er i fuld gang, og de to første busser er allerede fyldt. Der er fri adgang til kampen mod FC Fredericia for sæsonkortholdere. Læs mere om billetkøb og tilskuerforhold på Monjasa Park ved at klikke her.

Nykøbing FC – AC Horsens 0-1 (0-1)
0-1 Malte Kiilerich (22.)

AC Horsens: Delac, Santos, Gomez, Kiilerich, Musonda, Opondo, Kruse, Gemmer (Qamili, 46.), Sigurdarson (Thorsen, 83.), Jacobsen (Lassen, 90.), Riisgaard Jensen.

Nykøbing FC: Storch, Andersen, Gärtig, Jensen (Johannsen, 89.), Madsen, Giessing (Nnamani, 63.), Carlson (Jessen, 83.), Christiansson (Nymann, 90.), Pleidrup (Schwensen, 62.), Gehrt, Kristensen.

Advarsel, AC Horsens: Gomez (82.), Santos (90.)

Advarsel, Nykøbing FC: Andersen (37.), Carlson (62.)

Dommer: Benjamin Helm Svedborg