Sejr i topkamp: AC Horsens er tilbage på førstepladsen

06.05.2022 17:17

AC Horsens vandt 2-1 over Lyngby Boldklub.

AC Horsens rykkede midlertidigt op på førstepladsen i NordicBet Ligaen, da ”de gule” besejrede Hvidovre IF med 1-0 for en uge siden, men Lyngby gik forbi på en bedre målscore med sejren over FC Helsingør.

Fredag aften mødtes AC Horsens og Lyngby på CASA Arena Horsens, og Jens Berthel Askous tropper overtog førstepladsen med en 2-1 sejr.

Der var masser af intensitet, hårdhed i duellerne og optræk til flere chancer i 1. halvleg, og halvlegens hidtil største chance tilfaldt Moses Opondo i det 23. minut. Jonas Gemmer brød godt igennem og forsøgte at sende bolden ind foran mål fra baglinjen, men bolden blev blokeret og røg videre til Opondo, der resolut trykkede af, men målmand Frederik Ibsen reddede flot. Kort efter forsøgte Aron Sigurdarson sig med et godt hug, men Ibsen stod i vejen igen.

I det 40. minut opstod der en stor chance til David Kruse, da en bold i feltet blev rettet af og trillede på tværs, men han fik ikke kvalitet nok i afslutningen. Et minut senere viste Anders K. Jacobsen målnæsen, da han opsnusede Aron Sigurdarsons bold ved bageste stang og sendte den i netmaskerne til stor jubel for de godt 3.000 tilskuere, der skabte en fremragende kulisse.

Lyngby kom godt ud fra pausen og fastholdt bolden højt på banen i de første minutter, men uden at der kom gevinst ud af det. I den anden ende arbejdede Moses Opondo godt i højre side og banede vejen for en chance til Anders K. Jacobsen, der tvang keeperen ud i fuld længde med et fladt skud. Tre minutter senere – i det 58. minut – var en storspillende Opondo arkitekten bag endnu en stor chance, da han satte sig igennem i venstresiden og fra baglinjen i feltet fandt Lubambo Musonda med en cutback-aflevering, men Ibsen reddede skuddet.

Ud af det blå udlignede Lyngby i det 78. minut, da et indlæg landede ved Andreas Bjelland, der headede bolden i kassen uden chance for Matej Delac. Lyngby-jublen holdt dog kun et par minutter, inden AC Horsens bragte sig foran igen. Alexander Ludwig fandt Malte Kiilerich inde foran kassen med et sublimt indlæg, og Kiilerich kvitterede ved at heade bolden i kassen mellem venner og fjender til slutresultatet 2-1.

AC Horsens spiller hjemmekamp igen allerede på fredag den 13. maj klokken 19.00, når FC Helsingør kommer på besøg i endnu et topbrag. Klik her for at købe billet til kampen.

AC Horsens – Lyngby Boldklub 2-1 (1-0)
1-0 Anders K. Jacobsen (41.)
1-1 Andreas Bjelland (78.)
2-1 Malte Kiilerich (80.)

AC Horsens: Delac, Santos (Lassen, 84.), Kiilerich, Gomez (Ludwig, 75.), Riisgaard Jensen, Musonda, Gemmer (Thorsen, 84.), Kruse, Sigurdarson (Qamili, 66.), Opondo, Jacobsen (Brochmann, 83.).

Lyngby: Ibsen, Jørgensen, Riis (Winther, 68.), Bjelland, Gregor, Sørensen (Fosgaard, 87.), Westergaard (Hamalainen, 87.), Jakobsen (Thellufsen, 68.), Magnusson (Corlu, 59.), Kaastrup, Nielsen.

Advarsel, AC Horsens: Gemmer (28.), Brochmann (90.), Thorsen (90.)

Advarsel, Lyngby: Magnusson (25.)