AC Horsens forstærker angrebet med Samson Iyede

07.06.2022 10:00

Den fysisk stærke og lynhurtige angriber har skrevet kontrakt frem til sommeren 2025.

AC Horsens er tilbage i 3F Superligaen efter en enkelt sæson i NordicBet Ligaen, og på sidste spilledag kunne ”de gule” offentliggøre, at Moses Opondo fortsætter i klubben de kommende fire år.

Nu er endnu en forstærkning på plads, og det drejer sig om lynhurtige og brølstærke Samson Iyede, der er købt fri at kontrakten med FC Fredericia.

Han har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2025, og sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at det er lykkes at tilknytte angrebsprofilen.

- Samson er en spiller, vi af gode grunde har haft mulighed for at stifte bekendtskab med i NordicBet Ligaen, og vi har ved selvsyn set, hvordan han med dynamik, fart og optimisme har gjort ondt på mange modstandere i det forgangne år, og vi har en tro på, at han også kan gøre det i 3F Superligaen. Det er en del af vores strategi at finde profiler, som vi kan være med til at udvikle til næste niveau, og vi tror på, at Samson kan tage det næste skridt. Vi har tidligere vist interesse for at få Samson til klubben, og vi er glade for, at det nu er lykkedes efter en god dialog med FC Fredericia, siger Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou lægger ikke skjul på sin begejstring over, at han fremover får Samson Iyede som et af sine angrebsvåben.

- Han er en enormt spændende spiller, som specielt i første halvdel af den forgangne sæson virkelig viste sine store kvaliteter. Han har nogle vilde fysiske kompetencer med sin eksplosivitet og hurtighed med og uden bold og er dygtig i små og store rum samt teknisk velfunderet. Hans spidskompetencer passer rigtig godt ind i forhold til den måde, vi gerne vil spille på, og han giver os endnu flere kort at spille ud med. Desuden har han stadig et stort udviklingspotentiale, og vi tror på, at vi kan løfte ham yderligere i vores miljø. Samson er en iøjnefaldende spiller, der også kan være med til at få folk på stadion og op af sæderne, for på sine bedste dage er han en særdeles seværdig spiller, der virkelig sætter modstanderens forsvar på prøve, forklarer Jens Berthel Askou.

Samson Iyede ser frem til at prøve sig af i 3F Superligaen i den gule trøje.

- Jeg havde andre tilbud, men jeg valgte at skifte til AC Horsens, fordi spillestilen passer godt til mig, og jeg tror på, at jeg kan udvikle mig til at blive en endnu dygtigere spiller. Skiftet til AC Horsens er en stor mulighed, som jeg ikke vil misse, og jeg glæder mig til at spille foran fansene, siger Samson Iyede.

Rundt om Samson Iyede:

Trøjenummer i AC Horsens: 26

Tidligere klubber: FC Ebedei, FC Midtjylland, Paide, Lommel SK, Fremad Amager og FC Fredericia

Højde: 181 centimeter

Født: 28. januar 1998