David Kruse - et usædvanligt talent

21.06.2022 12:28

AC Horsens' unge midtbanespiller har på fornemste vis kombineret fodbold og uddannelse.

Mandag den 20. juni fik David Kruse sin velfortjente studenterhue efter endt eksamen.

David Kruse er en del af AC Horsens’ superligatrup og har trænet fuld tid med truppen i hele sit andet og tredje studieår på HHX på Stadionsvej.

En gymnasial uddannelse svarer til et fuldtidsjob, altså skolearbejde 37 timer om ugen. Ved siden af har David altså i to år trænet fuldtid med 1. holds truppen i AC Horsens.

Han har således i to år arbejdet med to ”fuldtidsjobs” hver uge – omkring 75 timer om ugen med skole og fodbold.

I løbet af den toårige periode har David spillet sig ind i startopstillingen på AC Horsens' førstehold og samtidig fået en flot studentereksamen.

Det er to år siden, Learnmark Gymnasium HHX og AC Horsens indgik en aftale, hvor det blev muligt for AC Horsens’ akademispillere på HHX marketingslinjen at træne fire gange om ugen i skoletiden.

Det har været en kæmpe succes. I den kommende U19-trup er der 20 ud af 22 spillere, der studerer på Learnmark Gymnasium HHX. Det giver en fantastisk hverdag, hvor drengene kan træne samtidig med superligaholdet og alligevel passe deres skole uden at miste undervisning.

David Kruse har fra starten af denne aftale været den lysende stjerne, andre akademispillere kunne guide efter. Learnmark Gymnasium HHX har også brugt Kruse som eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at kombinere en elitesport med en ungdomsuddannelse.

David har haft en meget høj fraværsprocent i og med, han har været afsted til fodboldtræning hver dag i skoletiden.

- Jeg er fuld af beundring over det arbejdspres, David har været i over en periode på to år. Det er fantastisk, at han nu er student, og jeg er stolt over den ramme, AC Horsens og Learnmark Gymnasium HHX har lavet for Davids skolegang. Han har været 100% foran med sit skolearbejde, været utrolig god til at dele sin kalender med sine lærere og fået læst op på tidspunkter, der passede ind i den travle kalender. Han har klaret sig selv, aldrig nogensinde beklaget sig og altid været positiv i sin tilgang til skole og fodbold. En helt fantastisk ung mand, siger uddannelsesansvarlig i AC Horsens Torben Knudsen.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård roser både David Kruse, Learnmark Gymnasium HHX og de øvrige uddannelsesinstitutioner.

- Det er igen et bevis på, at AC Horsens og uddannelsesinstitutionerne har et forbilledligt samarbejde, hvor fodbold og uddannelse går hånd i hånd. Det har helt sikkert krævet en kæmpe indsats at komme igennem en ungdomsuddannelse samtidig med, David Kruse næsten 100 procent har indgået i AC Horsens’ førsteholdstrup, som i foråret indfriede målet om oprykning til 3F Superligaen. David Kruse var i øvrigt en dominerede spiller i slutspillet, hvor han var i startopstillingen i otte ud af 10 kampe, og han har i den grad vist vejen for de kommende talenter, der med rette kan bruge Kruse som forbillede, siger Niels Erik Søndergård.

De flotte resultater på og uden for banen aftvinger også respekt hos Learnmark Gymnasium HHX.

- Fra skolens side er vi også fuld af beundring over Davids store ihærdighed med at passe to fuldtidsstillinger. Han har udvist meget stor faglig disciplin og udnyttet alle ledige stunder til at passe sine lektier, hvilket har gjort, at selv om han har haft et stort fravær, er han fagligt meget dygtig og kommer ud med et flot gennemsnit, siger uddannelsesleder på HHX og HTX Allan Gregersen.