U17: Opstartsturnering med nye ansigter

23.06.2022 15:07

AC Horsens’ U17-mandskab satte punktum for sæsonen i lørdags, men der er ikke dømt sommerferie for alle spillere endnu, for forberedelserne til den kommende sæson i U17 Ligaen er i fuld gang.

Vejle er vært for en opstartsturnering, og i tirsdags vandt den kommende U17-trup med 2-1 over ligarivalerne fra SønderjyskE. Torsdag den 23. juni spiller ”de gule” turneringens sidste kamp, når modstanderen er Silkeborg IF.

- Det er en god mulighed for, at spillerne kan få lov til at spille med de holdkammerater, der udgør truppen efter sommerferien, og det er en fin mulighed for at vise sig frem – især for de unge U15-spillere, der ikke har trænet opad eller har spillet kampe for U17, for der er et stort spring fra U15 til U17, fortæller cheftræner Anders Wittorff.

Han har allerede arbejdet lidt med en god håndfuld spillere, der kommer udefra, og det drejer sig om Mathias Frederiksen, Lasse Risager Kristensen, Lucas Mølholm, Hjalte Toftegaard, Dijanis Dudic, Oliver Bjerregaard og Anton Emil Toft, der alle har fundet det attraktivt at blive en del af Akademiet.

- Ofte scouter vi spillere og tager dem ind i en form for prøveforløb, og det sker ved, at vores rekrutteringsansvarlig kontakter den pågældende klub og inviterer spilleren og forældre til møde. Her bliver spilleren og forældrene klædt på i forhold til, hvem vi er som klub, og hvordan et prøveforløb kan planlægges. Spilleren bliver i sin klub under sit prøveforløb, og vi ser ham an i forbindelse med træning og træningskampe, fortæller Anders Wittorff og fortsætter:

- Midt i prøveforløbet afholder vi typisk en statussamtale, og ofte er spillerne glade for at være her. Vi har heldigvis en gruppe spillere, der har vores værdier inde under huden, og de ved godt, at vi som klub har en forventning om, at de tager sig godt af hinanden. Det virker nu også naturligt for dem, og spillerne er gode til at få nye spillere integreret i omklædningsrummet, forklarer Anders Wittorff.

AC Horsens’ akademi er blandt de bedste i landet, og det er blevet attraktivt at blive en del af klubben på Langmarksvej.

- Vi har et velfungerende akademi, hvor vi har løftet os både individuelt og som hold på de forskellige årgange, og vi oplever fremgang på alle parametre. Det har andre også lagt mærke til, og vi oplever i højere grad, at spillere eller deres forældre selv henvender sig for at blive en del af Akademiet. Vi er meget grundige i vores scoutingarbejde, hvor vi sigter efter at tilføje lidt ekstra kvalitet til at supplere vores i forvejen konkurrencedygtige trupper, men vi er også glade for, at vi har opnået en status, hvor spillerne selv henvender sig. Vi har et rigtig stærkt fundament, og det er blandt andet takket være det store arbejde, der bliver lavet ude i samarbejdsklubberne, hvor vi fx ser en stor udvikling i børnetræningen, siger sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

På billedet er fra venstre mod højre: Mathias Frederiksen, Lasse Risager Kristensen, Lucas Mølholm, Hjalte Toftegaard, Dijanis Dudic, Anton Emil Toft.