U19: Gul tredjeplads i stærk besat hollandsk turnering

09.06.2022 08:52

U19-drengene blev matchet godt og gjorde det fremragende i Holland.

AC Horsens’ kommende U19-mandskab var fra fredag til mandag i Holland for at deltage i Karel Stegeman Toernooi. Her mødte holdet blandt andet Fluminense, som tidligere har haft spillere som Thiago Silva og Marcelo forbi deres akademi. Efter gruppespillet endte de gule U19-drenge på førstepladsen, hvorefter holdet skulle spille semifinale mod belgiske Mechelen, som blandt andet havde slået AaB med 3-0 i deres pulje.

Efter en gul dominans måtte kampen afgøres i straffespark, og her trak holdet fra Belgien det længste strå.

Derfor skulle AC Horsens spille om bronzen mod AaB, som i den anden semifinale tabte med hele 4-0 til Halmstad, og her trak ”de gule” det længste strå, da de igen måtte i straffesparkskonkurrence, men denne gang som sejrherrer.

Cheftræner for U19 Christian Hansen var glad for drengenes præstation ved turneringen, men ærgrede sig også over, at det ikke blev til en finale i Holland:

- Det var en super god turnering mod nogle stærke modstandere. Vi blev især testet på fysik og på fart, og vi mødte nogle spillere, som havde nogle voldsomme spidskompetencer. Omvendt blev vi også bekræftet i, at vi råder over nogle sindssygt dygtige spillere, og især Wagner, Hermansen i målet og Luca var blandt vores bedste i turneringen, fortæller Christian Hansen og fortsætter:

- International matchning er et vigtigt parameter for os som klub, så spillerne kommer ud på lidt andre herregårde, end de er vant til, og hvor de på internationalt plan kan blive matchet hårdt. Det var en stærk turnering, hvor vi er tilfredse med at blive nummer tre, men alligevel tillader os at være ærgerlige over nederlaget i semifinalen, hvor Mechelen vandt efter straffesparkskonkurrence, lyder det fra Christian Hansen.

Head of Coaching, Claus Troelsen, var også med i Holland, og han roser arrangørerne.

- Det var en rigtig godt arrangeret stævne, hvor der var fuldstændig styr på tingene, og vi havde to hjælpere tilknyttet, som fulgte os og stod til rådighed. Spillerne boede hos værtsfamilier, og det er en del af spillernes udvikling at bo hos fremmede mennesker og bruge deres sociale kompetencer. Det betyder, at man som spiller bliver en del af familien og skal stå lidt på tæer, men de har givet udtryk for, at det var gavnligt for deres udvikling, og familierne roste vores spillere, hvilket betyder meget for os, siger Claus Troelsen.

På det sportslige område kan han gøre status efter en turnering, der udmøntede sig i tre sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag.

- Vi præsterer spillemæssigt rigtig godt ud fra vores værdier og udtryk og leverer fine kampe ud fra vores spillestil. Vi nåede frem til semifinalen og leverede den bedste præstation i turneringen, men vi tabte desværre efter straffesparkskonkurrence. Senere på dagen løftede spillerne sig og vandt over AaB, og en samlet tredjeplads er tilfredsstillende. Når man slutter i top seks, så er man automatisk inviteret næste år, og vi skal helt sikkert til Holland igen næste sommer, fortæller Claus Troelsen.

AC Horsens gik ind til turneringen som en U18-turnering uden 2003’ere med henblik på den kommende sæson, og det har flere klubber valgt at gøre. Det har været medvirkende til, at de hollandske arrangører næste år laver turneringen om til en decideret U18-turnering.

Puljekampe:

Fluminense (Brasilien) - AC Horsens 0-0

 

Halmstad (Sverige) - AC Horsens 0-1

0-1 - Angelo Nehmé

 

De Graafshap (Holland) - AC Horsens 0-1

0-1 Jashar Beluli

 

Heerenveen (Holland) - AC Horsens 1-2 (1-0)

1-0

1-1 - Julius Hansen

1-2 - Angelo Nehmé

 

Graashopper (Schweiz) - AC Horsens 3-1 (2-1)

1-0

1-1 - Angelo Nehmé

2-1

3-1

 

Semifinale:

Mechelen (Belgien) - AC Horsens 0-0 (5-4 efter straffespark)

 

3./4.-plads:

 

AaB (Danmark) - AC Horsens 0-0 (3-4 efter straffespark)