Lubambo Musonda i Parken

Drømmestart i Parken for ”de gule”

17.07.2022 16:09

Offside-drama og Musonda-kassse endte med 3 point

3 ud af de seneste 4 af opgørene mellem AC Horsens og FC København i Parken er nu endt med gul sejr. Sejren giver ’de gule’ en fantastisk start på den nye sæson, hvor Lubambo Musonda stod for den flotte scoring.

Men det var ikke det eneste mål i en kamp der ellers endte 1-0.

Kampen startede meget bølgende frem og tilbage med et overtag på boldbesiddelsen i hvid favør. Der gik dog kun 8 minutter før vores topscorer i seneste sæson gjorde størstedelen af de 22.000 tilskuere stille.

Offside-drama: Del 1

Casper Tengstedt fik bolden i mål med en placeret inderside, men desværre blev målet annulleret for offside efter en gennemgang af VAR. Her var det A.K. Jacobsen, der blev vurderet til at være for tæt på målmanden i en offside-position. Fortsat 0-0.

Efter målet kom FCK tæt på af flere omgange og i de 14. minut var en dobbeltredning af Matej Delac med til at stillingen forblev uændret.

Det var dog ikke uden gule chancer, og det virkede også af flere omgange, at en omstilling skulle ske at blive giftig. Og det var lige ved og næsten, da Tengstedt får brudt igennem på baglinjen og finder A.K. inde foran målet, der desværre ikke får afsluttet uden en FCK-fod i vejen.

Få minutter senere gjorde Aron Sigurdarson og Tengstedt situationen efter, der endte i et hjørnespark.

VAR-kendelse med deja vu

Efter 39 minutter fortsatte offside-dramaet så. Denne gang var det FC København, der efter et fint gennemspil fik scoret – eller det skulle man hvert fald tro. Men præcis ligesom i den anden ende, så blev det vurderet, at en FCK-spiller stod for tæt på Matej Delac ved afslutningen fra Haraldsson. Igen, 0-0.

Resten af halvlegen foregik dog forholdsvis udramatisk, hvor vi kunne se tilbage på en godkendt 1. halvleg.

Musonda er helten i Parken

Ikke nok med en absolut pragtpræstation af den zambiske landsholdsspiller, så fik Lubambo Musonda krydret en fantastisk kamp fra hans side med kampens eneste scoring.

I det 60. minut skulle to skudforsøg til, hvor den første bliver blokeret. Her opsnapper A.K. Jacobsen bolden og ligger den flot til rette foran Musonda, der ikke tøver med at sparke den i det lange hjørne i højre siden af målet uden chance for keeperen.

Denne gang havde VAR ingen indvendinger, og målet står fast. 1-0 i Parken med over en halv time igen.

Dominans men ingen tænder

Den sidste del af kampen bød på spilovertag af det jagtende hjemmehold, men helt farligt blev det aldrig. Delac kom flot ud og greb nogle bolde, og forsvaret stod bundsolidt, når FC København forsøgte at spille sig igennem.

I det 70. minut er det værd at nævne, at AC Horsens blev en debutant rigere. Her fik vores nyindkøbte angriber, Samson Iyede, sin første optræden i gult. Her gik Casper Tengstedt ud efter en flot kamp, og han blev også kåret til kampens spiller af TV.

Resten af kampen forløb forholdsvis udramatisk, der meset bød på neglebidende hjørnespark til FCK i kampens overtid. De blev sikkert afværget, og derfor står AC Horsens nu tilbage med 3 point og en god start.

Sæsonens første hjemmekamp bliver spillet på mandag d. 25. juli mod Lyngby BK. Du kan købe din billet her, eller udnytte alle fordelene ved at købe et sæsonkort på abonnement ved at klikke her.