Tredje clean sheet og point for tredje kamp i træk

31.07.2022 13:48

Den gule defensiv kunne ikke overlistes.

AC Horsens gæstede AaB i tredje runde af 3F Superligaen, og kampen sluttede uden mål i det nordjyske.

Dermed sætter AC Horsens for tredje kamp i træk et clean sheet ind på kontoen, og det er også tredje kamp i træk, Askous tropper henter point.

Det var ikke alt, der lykkedes for ”de gule” søndag eftermiddag, men der blev arbejdet stenhårdt om hver eneste bold, og spillerne forsvarede med liv og sjæl. I målet stod Matej Delac en kamp, der var tæt på verdensklasse.

Chancemæssigt skulle kampen lige i gang, og der var spillet godt 20 minutter, inden den første målchance opstod. David Kruse sendte en fin frisparksbold ind i feltet, hvor Magnus Riisgaard Jensen headede den på tværs til James Gomez, der headede direkte ind i en AaB-spiller, og returen sendte Casper Tengstedt over mål.

Et par minutter senere testede Moses Opondo Posavec i målet med en flad afslutning, og den kroatiske målmand måtte give en retur, men han slap med skrækken.

Efter en halv times spil pillede Tengstedt en god fremlægning fra Sigurdarson ned, men målmanden kom godt ud og gjorde sig bred i afslutningsøjeblikket.

AaB’s store angriber Anosike Ementa var en håndfuld for den gule defensiv, og i det 33. minut satte han sig igennem og erobrede bolden ved baglinjen. Herfra fandt han Allan Sousa foran mål, men den tidligere Vejle-spiller headede bolden ud til sidelinjen.

To minutter før pausen var Lubambo Musonda i afslutterens rolle, da han forsøgte sig med et skud, og målmanden måtte give en retur, som Anders K. Jacobsen sendte over mål.

Det var altså kun det sidste held og lidt marginaler, der manglede i forhold til at få en gul scoring i 1. halvleg.

Hjemmeholdet producerede meget få chancer i de første 45 minutter, men det ændrede de på i 2. halvleg.

Lucas Andersen og Allan Sousa forsøgte sig begge direkte på frispark i gode positioner, men der var ingen, der kunne passere Matej Delac. I det 59. minut måtte Magnus Riisgaard redde Ementas hovedstød på stregen, da han elegant tæmmede bolden og clearede den.

I det 68. minut måtte Delac i aktion igen, da han fik fingerspidserne på Oliver Ross’ udmærkede skud. Godt en håndfuld minutter senere måtte Malte Kiilerich agere redningsmand på stregen, da AaB afsluttede fra tæt hold.

Der var brug for Matej Delac’ kvaliteter igen i det 82. minut, da Allan Sousa skar ind i banen fra højre side og sendte bolden i retning af det nærmeste hjørne, men kroaten var ustoppelig. Lige efter forsøgte Iver Fossum sig fra tæt hold, men Delac var en mur.

Kort før tid forsøgte Casper Tengstedt sig fra distancen i den anden ende, men måltavlen ændrede sig ikke.

Næste opgave for AC Horsens er udekampen mod Randers FC fredag den 5. august klokken 18.00, og AC Horsens arrangerer udebanetur til kampen. Læs mere om turen på achorsens.dk fra mandag den 1. august.

AC Horsens: AC Horsens: Delac, Santos, Kiilerich, Gomez, Riisgaard Jensen, Musonda, Sigurdarson (Gemmer 77.), Kruse (Drachmann, 88.), Opondo, Jacobsen (Iyede, 88.), Tengstedt.

AaB: Posavec, Pallesen (Ludewig, 46.), Ross, Kramer, Ahlmann (Hagelskjær, 88.), Sousa, Højholt, Fossum, Andersen (Kusk, 64.), Prip (Ross, 64.), Ementa.

Advarsel, AC Horsens: Tengstedt (74.), Musonda (90.)

Advarsel, AaB: Ementa (38.), Ahlmann (57.), Sousa (90.)

Dommer: Sandi Putros

Tilskuere: 6.473