AC Horsens forstærker offensiven med Simon Makienok

31.08.2022 21:49

Makienok kan debutere mod sin tidligere klub på søndag.

AC Horsens har forstærket offensiven med Simon Makienok, der tiltræder med øjeblikkelig virkning på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023.

Den 31-årige angriber har en fortid i italiensk, engelsk og hollandsk fodbold og han har senest repræsenteret St. Pauli i 2. Bundesliga.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at AC Horsens har formået at tiltrække en stærk og erfaren angriber som Makienok.

- Vi har haft mange emner i spil, men Simon Makienok har stået højt på vores prioriteringsliste i lang tid. På et tidspunkt så det svært ud, og vi arbejdede på alternativer, men vi forsøgte at tage handsken op igen, og vi er glade for, at det nu er lykkes. Makienok er en angrebsprofil, der har en flot karriere på sit CV og senest har spillet i kultklubben St. Pauli, og han havde mulighed for at fortsætte i St. Pauli, men han har haft et ønske om at komme hjem, og vi er glade for, at han har valgt AC Horsens. Vi har sigtet efter en rigtig dygtig angriber, der øger konkurrencen i truppen, og det får vi med Makienok, siger Niels Erik Søndergård.

Makienok har første træningsdag på fredag, og cheftræner Jens Berthel Askou glæder sig til at arbejde med den tidligere A-landsholdsspiller.

- Vi er rigtig glade for at hente en dygtig angriber med stor erfaring, højt niveau og klare spidskompetencer i form af fysik og hovedspil, som vi nok skal få gavn af med vores mange indlæg, men han kan også mange andre ting. Han giver os en ekstra dimension i forhold til de angribere, vi allerede har i truppen. Makienok skal hjælpe os med at lægge yderligere lag på, så vi kan fortsætte vores udvikling som hold, og han kommer til at rage en masse opmærksomhed til sig, som spillerne rundt om ham kan lukrere på, siger Jens Berthel Askou.

Simon Makienok glæder sig til at tage hul på tilværelsen på Langmarksvej.

- Jeg har valgt at skifte til AC Horsens af flere årsager. Først og fremmest er AC Horsens inde i en spændende udvikling, som jeg sagtens kan se mig selv være en del af, og så tror og håber jeg på, at jeg kan bidrage til den gode udvikling og være med til at skaffe resultater. Jeg har savnet Superligaen og det, der følger med, og det har også været en stor faktor for mig. AC Horsens er en god pakke for mig, og jeg glæder mig over at have fået muligheden, siger Simon Makienok.

Det er efterhånden otte år siden, han har spillet i den bedste danske række.

- Jeg kommer hjem som en bedre udgave end den Simon, der forlod Superligaen og Brøndby. Jeg er blevet klogere og er generelt blevet bedre i mange facetter af spillet. Min størrelse og fysik har altid været blandt mine styrker, men jeg har også udviklet spillet med bolden. Jeg glæder mig til at vise de andre danske hold, fans osv., at jeg er bedre nu end dengang, slutter Makienok.