Fantastisk indsats og vigtig sejr i forrygende kulisse

26.08.2022 20:04

AC Horsens sendte AGF hjem med et 1-2 nederlag.

Fredag aften var der over 7.000 tilskuere på lægterne, da AC Horsens vandt med 2-1 over AGF på den gule hjemmebane, og det er første gang i fire år, at der er over 7.000 tilskuere på CASA Arena Horsens.

AC Horsens kom bedst fra land i kampen, og Aron Sigurdarson var tæt på at bringe hjemmeholdet i front i det syvende minut, da Moses Opondo fandt ham med en cutback-aflevering, men Jesper Hansen var på plads i målet. Chancen opstod blandt andet, fordi David Kruse var forudseende og hurtigt tog et frispark.

AGF begyndte at arbejde sig mere ind i kampen, og i det 17. minut måtte Matej Delac vise klassen på Mikael Andersons skud.

Patrick Mortensen bragte AGF foran efter knap en halv times spil, og det blev skabt af en tilfældighed, da Andersons skud/indlæg blev rettet af af Gemmer. Delac reddede, men Mortensen var hurtigst på riposten.

”De gule” reagerede godt på føringsmålet, og det var farligt for gæsterne i det 39. minut, da David Kruse forsøgte sig med et skud, som var tæt på at snyde Jesper Hansen, der reddede med benet. Tre minutter senere fandt Moses Opondo David Kruse med en genial aflevering i feltet, og Kruse trykkede af, men Bisseck blokerede.

Hjemmeholdet gik til pause med en rigtig god fornemmelse, og 2. halvleg var et kvarter gammel, da Anders K. Jacobsen satte fut i størstedelen af publikum. Han tog en flot dribletur og vippede bolden over AGF-keeperen og ind i netmaskerne. Linjedommeren vinkede for offside, men målet blev godkendt efter VAR-gennemgang.

AC Horsens fortsatte det gode spil, og i det 69. minut satte Aron Sigurdarson og Moses Opondo AGF-defensiven skatmat med et to-spil, og Sigurdarson sendte bolden lige forbi det lange hjørne.

Ti minutter før tid blev Anders K. Jacobsen nedlagt af Thomas Kristensen og dommer Sandi Putros pegede på pletten. Aron Sigurdarson var kold som is, da han sikkert sendte bolden i netmaskerne fra pletten.

AGF høvlede en masse bolde i feltet og forsøgte sig også på hjørnespark, men der faldt ikke flere scoringer. Heller ikke da Tobias Mølgaard forsøgte sig med et hovedstød – der skulle mere til at overliste Matej Delac.

Der lød et stort jubelbrøl fra de over 7.000 tilskuere, da kampen blev fløjtet af, og de fik endnu engang fuld valuta for pengene på CASA Arena Horsens.

AC Horsens spiller på hjemmebane igen allerede på søndag den 4. september klokken 16.00, når Brøndby IF kommer på besøg. Klik her for at købe billet til braget mod Brøndby IF.

Onsdag den 31. august klokken 17.15 spiller AC Horsens pokalkamp mod Ringkøbing IF, og ”de gule” arrangerer bustur til Ringkøbing. Klik her for at købe billet til udebaneturen.

AC Horsens – AGF 2-1 (0-1)
0-1 Patrick Mortensen (28.)
1-1 Anders K. Jacobsen (60.)
2-1 Aron Sigurdarson (80.)

AC Horsens: Delac, Santos, Kiilerich, Gomez (Ludwig, 74.), Riisgaard Jensen, Musonda (Lassen, 88.), Kruse, Opondo (Iyede, 78.), Gemmer (Drachmann, 74.), Jacobsen, Sigurdarson.

AGF: Hansen, Mølgaard (D’Alberto, 85.), Kristensen (Kurminowski, 85.), Bisseck, Tingager, Links (Kahl, 66.), Anderson, Poulsen, Madsen (Brandhof, 66.), Mortensen, Haugen (Duin, 66.),

Advarsel, AC Horsens: Ingen.

Advarsel, AGF: Mølgaard (47.), Poulsen (63.)