Stor opbakning til Carlisle Capital på ekstraordinær generalforsamling

01.11.2023 16:47

Carlisle Capital har efter dagens ekstraordinære generalforsamling erhvervet aktiemajoriteten i AC Horsens – den endelige ejerandel er endnu ikke afklaret.

Tirsdag den 10. oktober 2023 blev aktionærerne i Fodboldalliancen AC Horsens A/S indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, og generalforsamlingen fandt sted i Insero Atrium onsdag den 1. november 2023 med 125 deltagere, hvilket er et usædvanligt højt deltagerantal.

Den store interesse fra aktionærerne skyldes naturligvis, at Carlisle Capital ville forsøge at erhverve aktiemajoriteten og foretage en kapitalforhøjelse i selskabet med 25 millioner kroner, hvilket skete gennem afstemningen på generalforsamlingen blandt de fremmødte aktionærer og tildelte fuldmagter.

Claus Olsen, der har været bestyrelsesmedlem i AC Horsens siden april 2016 og formand gennem godt halvandet år, glæder sig over, at Carlisle Capital nu bliver en stor del af AC Horsens.

- Jeg glæder mig på egne, klubbens og byens vegne, for det er i bund og grund det bedste, der kunne ske for AC Horsens. Det giver os i endnu højere grad mulighed for at se fremad og være udviklingsorienteret, for nu kan vi tilføre ressourcer til Akademiet, faciliteterne, organisationen, førsteholdstruppen og det kommercielle område. Kort sagt giver det klubben muligheder, den ikke har i dag inden for de eksisterende økonomiske rammer, siger Claus Olsen.

Han blev på dagens generalforsamling valgt til bestyrelsen sammen med Bill Binnie, Adam Binnie, Colin Binnie og Scott Donnelly, og de vil en håndfuld gange om året deltage i et møde med et stort lokalt advisory board. Det er forventningen, at den øvrige organisation fortsætter og indgår i samarbejdet med de nye ejere og den nye bestyrelse.

- Der vil i november blive sammensat en gruppe bestående af sponsorer, tilbageværende aktionærer og fans, der som advisory board vil deltage i møder med bestyrelsen, og de vil få mulighed for at komme med input til forbedringer, forslag til nye initiativer osv., siger Claus Olsen.

Claus Olsen er desuden glad for, at en række lokale aktionærer har valgt at blive med deres investering i klubben.

- Det er vigtigt for klubben, at vi både byder nye muligheder og kompetencer velkommen, men også bevarer den lokale forankring, for vi vil også fremover være en klub med dyb forankring i det område, som vi er en del af. Alt i alt glæder vi os til at blive udfordret og til at kunne gå efter nogle af de ambitioner, vi har som klub. Vi vil gå efter at blive fast del af 3F Superligaen, men vi har også tålmodighed til at opbygge tingene ordentligt fra bunden, siger Claus Olsen.

99,73 procent af de fremmødte aktionærer inklusiv fuldmagter stemte for at foretage en kapitalforhøjelse.