AC Horsens CSR 2024

AC Horsens modtager CSRpeople-mærket 2024

15.12.2023 08:36

Igen i år opfylder AC Horsens HORSENS ALLIANCENs kriterier for at være en socialt ansvarlig virksomhed og modtager som en markering heraf CSRpeople-mærket 2024.

AC Horsens har endnu engang modtaget HORSENS ALLIANCENs CSRpeople-mærke, og det er alle i og omkring klubben stolte af.

AC Horsens vil som byens klub gerne tage et stort socialt ansvar i lokalområdet og har blandt andet gennem flere år haft et rigtig godt samarbejde med Bo Trivsel under overskriften "Fra Sundparken til Superligaen", hvor ”de gule” sammen med Bo Trivsel er aktive medspillere i et rollemodelsprogram for og med unge mennesker med bopæl i Sundparken Horsens. Projektet har til formål at hjælpe de unge mennesker til et fritidsarbejde hos AC Horsens, hvilket på sigt skal styrke de unges sociale og uddannelsesmæssige kompetencer med henblik på en bedre fremtid for de unge i det boligsociale område.

Gennem projektet håber AC Horsens at skabe ambassadørskab, netværk og sociale færdigheder, som gør de unge klar til en uddannelse og et rigtigt job i en af Horsens' mange virksomheder.

AC Horsens har gennem efterhånden mange år haft et stærkt samarbejde med AUA Horsens (ASV). Akademi for Specialundervisning til Unge og Voksne (AUA) har til formål at skabe et praktikmiljø i den virkelige verden for unge og voksne med særlige behov, og ideen er, at eleverne på AUA får mulighed for at tilegne sig kompetencer og kundskaber, de kan bruge senere i livet – både privat og arbejdsmæssigt. Arbejdet giver eleverne mulighed for at øve sig i at samarbejde om udførelse af konkrete opgaver efter anvisninger, mundtlige og skriftlige, fra en arbejdsgiver. Under arbejdet får den enkelte mulighed for at lære overblik, præcision, flair for detaljen, samarbejde, kommunikation, udholdenhed og situationsfornemmelse. Arbejdet giver lærerne mulighed for at iagttage den enkeltes udvikling og for sammen med eleven at reflektere over arbejdsindsatsen og sætte nye læringsmål. Eleverne hos AUA Horsens har blandt andet arbejdet med at gøre klar til at gøre Nordstern Arena Horsens klar til hjemmekampene, og de har også været med til at gøre VIP-faciliteterne klar til de mange gæster.

AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen er stolt af, at ”de gule” endnu engang har modtaget CSRpeople-mærket.

- Det er med stor glæde og stolthed, at vi igen i år modtager CSRpeople-mærket, for det er det synlige bevis på, at vi bidrager til at skabe et rummeligt arbejdsmarked med plads til alle. Vi er med til at gå forrest ved blandt andet at udvise at sikre trivsel for alle vores medarbejdere og ved at gøre en indsats over for unge, der har brug for en håndsrækning for at finde deres vej videre, siger Kristian Nielsen og fortsætter:

- Vi har syv medarbejdere ansat i fleksjob og fem medarbejdere i småjob, og sammen med dem forsøger vi at tilpasse arbejdsopgaver og arbejdstider, så det bliver en gevinst for både dem og AC Horsens, lyder det fra Kristian Nielsen.

CSR-mærket er blevet uddelt hvert år siden 2015, og AC Horsens har modtaget et mærke hver eneste år.