Jacob Buus transfer 2023

AC Horsens henter Buus hjem fra Belgien

23.01.2023 10:30

Jacob Buus har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2026.

For halvandet år siden solgte AC Horsens Jacob Buus til belgiske Waasland-Beveren efter et forrygende år i den gule trøje, og nu kan de gule fans glæde sig over, at den lynhurtige spiller er tilbage på Langmarksvej.

Parterne er blevet enige om en aftale frem til sommeren 2026, og Jacob Buus tiltræder øjeblikkeligt, så han når at komme med på træningslejren i Tyrkiet fra tirsdag den 24. januar.

AC Horsens hentede Jacob Buus i FC Fredericia i sommeren 2020, og han nåede 27 kampe og to mål for ”de gule”, inden han blev solgt.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergaard ser det som et scoop, at Buus igen er AC Horsens-spiller.

- Der opstod en fantastisk mulighed for at tilknytte Jacob Buus igen, og den var vi ikke i tvivl om, at vi ville gribe, for han var en rigtig dygtig spiller og en profil for os, inden han blev solgt til Waasland-Beveren. Sportsligt og menneskeligt passer han perfekt ind i truppen, for han efterlever vores værdier på og uden for banen, og vi er både glade og stolte over, at han har valgt os som sin nye klub. Vi glæder os til at arbejde med ham igen, og forhåbentlig udvikler han sig yderligere i vores gode miljø, så han med tiden kan blive attraktiv for udlandet igen, siger Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou glæder sig til at arbejde med Buus igen.

- Tilgangen af Jacob Buus gør os endnu bedre rustet til at jagte så meget som muligt i foråret, for det giver os bredde på wingback-positionen i tilfælde af skader og karantæner, som vi har været forskånet for i efteråret, og så styrker han konkurrencen i truppen, som vi har brug for. Da Buus var her sidst, løftede han miljøet med sin enorme ærgerrighed og professionalisme, og det bliver vi endnu stærkere af på kort og længere sigt. Han er en fantastisk fyr, der kommer til at løfte energien og humøret i dagligdagen, og han er en dygtig fodboldspiller, hvilket han også viste sidst, han var her – specielt frem mod slutningen af sit ophold, hvor han havde mange kampafgørende aktioner, siger Jens Berthel Askou.

Jacob Buus ser frem til at blive en del af hverdagen på Langmarksvej igen efter en turbulent tid i belgisk fodbold.

- Selvom jeg kun har tilbragt et år i AC Horsens, så føles det som at komme hjem igen. AC Horsens har rykket sig meget, siden jeg spillede her, og det ser virkelig spændende ud i denne sæson, hvor man spiller om at komme op i det sjove selskab. Jeg glæder mig til at blive en del af en stærk gruppe, og så glæder jeg mig til at spille foran mange tilskuere i 3F Superligaen, der er blevet meget mere seværdig og et godt udstillingsvindue. Timingen passer mig rigtig godt nu, og jeg glæder mig til at få ro på i vante omgivelser efter en turbulent tid i Belgien, hvor de seneste seks-otte måneder har været kaotiske. Nu glæder jeg mig til at komme tilbage til AC Horsens, hvor jeg ikke behøver en lang indkøringsfase og kan bidrage fra dag ét, siger Jacob Buus.

Jacob Buus får igen trøje nummer 15.