AC Horsens leverede fremragende fodbold i 1. halvleg mod AaB

20.01.2023 15:16

AC Horsens satte sig tungt på AaB i 1. halvleg af dagens træningskamp, men ”de gule” kunne ikke opretholde niveauet efter pausen og måtte ”nøjes” med 2-2.

Fredag eftermiddag skulle AC Horsens bygge videre på mandagens træningskamp mod Hobro IK, og ”de gule” løftede niveauet markant i forhold til kampen tidligere på ugen.

Det var et AC-mandskab, der dominerede mod et AaB-mandskab, der skulle prise sig lykkelig for, at der ”kun” stod 2-1 til værterne efter 1. halvleg.

Det gule hjemmehold satte sig på kampen fra det første minut og spillede bolden godt rundt i og omkring AaB-feltet flere gange, og det udmøntede sig i en chance til Elijah Just i det sjette minut, men keeperen var på plads.

Et minut senere sendte Lucas Andersen en flot stikning frem mod Jeppe Pedersen, der kvitterede ved at sende bolden ind bag Samuel Brolin.

AC Horsens fortsatte dog de gode takter, og Anders K. Jacobsen bragede bolden på overliggeren i det 14. minut. Syv minutter senere gik den så ikke længere for gæsterne, og det var Moses Opondo, der stangede Thomas Santos’ knivskarpe indlæg i kassen. Seks minutter senere fik Opondo en kæmpe chance for bringe AC Horsens på sejrskurs, da Elijah Just opsnappede en tværpasning fra Kasper Jørgensen. Just serverede bolden for Opondo, der var helt alene med målmanden, men desværre vandt keeperen den direkte duel.

AaB var sjældne gæster i den anden ende, men den tidligere AC Horsens-spiller Louka Prip forsøgte sig med et godt skud, der dog endte i Brolins fodparade.

I det 37. minut blev der begået frispark på Just, og Janus Drachmann servede bolden ind foran mål, hvor Magnus Riisgaard Jensen steg til vejrs og usvigeligt sikkert headede bolden i mål til 2-1.

Det var nærmest uvirkeligt, at AC Horsens ikke scorede igen frem mod pausen, for der var store chancer til Anders K. Jacobsen, Thomas Santos og Elijah Just, men AaB slap med skrækken.

AC Horsens kunne ikke fastholde det høje niveau efter pausen, og gæsterne kom bedre med i kampen. Efter en times spil måtte AaB-målmanden have hjælpe af en holdkammerat, der headede Simon Makienoks hovedstød væk, inden den røg over stregen.

Udligningen til 2-2 faldt 10 minutter før tid, da Ementa headede bolden i netmaskerne.

På tirsdag tager AC Horsens på træningslejr til Tyrkiet, og her venter der to træningskampe mod FK Partizan Beograd og FC Zorya Luhansk. Der arbejdes på et livestreame begge kampe via AC Horsens’ Youtube-kanal.

AC Horsens: Brolin (Santos (Iyede, 64.), Riisgaard Jensen (Ludwig, 74.), Kiilerich, Gomez (Lassen, 46.), Musonda (Hannesbo, 74.), Kruse, Drachmann (Sigurdarson, 64.), Just (Beluli, 84.), Jacobsen (Makienok, 46.), Opondo (Isager, 84.).