Christian Hansen søger nye udfordringer

17.01.2023 08:59

Efter 12 år som træner på Akademiet er det slut til sommer, når U19-cheftræneren stopper i AC Horsens.

AC Horsens’ U19-cheftræner Christian Hansen søger nye udfordringer til sommer, og dermed sætter han punktum for en lang trænerkarriere hos ”de gule”.

Han har været tilknyttet Akademiet gennem 12 sæsoner, og han tog de første skridt i trænerkarrieren som assistenttræner for U15. Siden blev han assistenttræner på det daværende U17-hold, der vandt U17 Divisionen, og senere da han overtog posten som cheftræner på U17-holdet vandt AC Horsens igen U17 Divisionen. I mellemtiden har han været cheftræner i et enkelt år for U13, U14 og U15, og det var blandt andet med David Kruse på U15-holdet, at Christian Hansen var med til at føre U15-talenterne til tops i pokalturneringen.

Han var U17-cheftræner i tre år, inden han blev cheftræner for U19, som han vandt pokalturneringen med i forrige sæson, og han er nu i gang med sin tredje sæson.

Det bliver altså også den sidste for Hansen, der med stolthed kan se tilbage på en tid, hvor han har gjort en forskel på Akademiet.

- Der har selvfølgelig været opture og nedture gennem 12 år, og jeg har været med hele vejen, fra ungdomsafdelingen var tæt på at lukke og frem til i dag, hvor vi har ligastatus, og jeg har varetaget mange forskellige roller, når der har været behov for det. Nu er det tid til ny inspiration, og jeg har brug for at finde ud af, hvordan tingene kan se ud andre steder, men i første omgang glæder jeg mig til at gøre en spændende sæson færdig som cheftræner for U19, siger Christian Hansen.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård erkender, at det er vemodigt at sige farvel til Christian Hansen, men han har også respekt for hans beslutning.

- Gennem de seneste par måneder har vi haft mange gode snakke om, hvad der skal ske fremadrettet, for han har kontraktudløb til sommer, og på den baggrund er han kommet frem til, at han skal ud at se professionel fodbold fra en anden synsvinkel. Christian Hansen har om nogen været en kulturbærer, så det er med vemod, at vi siger farvel, men det er også med anerkendelse og respekt for, at man som træner og menneske har behov for og lyst til at prøve noget andet. Han er en god kollega, en super fyr og en meget kompetent træner, så han bliver uden tvivl en gevinst for sin kommende arbejdsgiver, lyder det fra Niels Erik Søndergård.