Delac mærker klar fremgang

12.01.2023 13:20

AC Horsens’ kroatiske målmand arbejder godt og fornuftigt med sin genoptræning, og han er allerede tilbage på træningsbanen.

Det så alt andet end godt ud for Matej Delac, da han måtte bæres fra banen en lille halv time inde i kampen mod FC Nordsjælland den 28. oktober, og siden har den kroatiske keeper ikke været i kamp for AC Horsens.

De bange anelser holdt nemlig stik, og han måtte opereres for en baglårsskade, hvilket gav lange udsigter til et comeback.

Det er efterhånden to måneder og 10 dage siden, han blev opereret af en finsk specialist, og torsdag ved middagstid ligger han på sofaen i styrkerummet og tager sig tid til en snak om status et godt stykke inde i genoptræningsperioden.

- Jeg var på banen for første gang i denne uge siden operationen, og i morgen er jeg også på banen. Det går generelt rigtig godt, og jeg er positivt overrasket over, at der ikke har været en reaktion dagen efter træning. Vi er positive over, at det går godt, men det får os ikke til at forcere tingene. Vi holder os til den plan, der er lagt, men de positive takter kan få os til at foretage få justeringer, fortæller Matej Delac.

Det er AC Horsens’ fysioterapeut Mads Damgaard, der arbejder tæt sammen med Matej Delac, og de har stadig den finske specialist med på sidelinjen.

- Damme har været fantastisk, og jeg er glad for, at vi har en mand som ham i klubben. Den finske læge har vi jævnligt kontakt med, og han vil fx gerne se den scanning, vi har fået taget her to måneder efter operationen. Så tager vi en snak med ham derfra, og jeg må sige, at han i hele det her forløb fra operationen og til i dag har været fantastisk, siger Matej Delac.

Den 30-årige kroat har prøvet meget i sit fodboldliv, og det har hjulpet ham i den her svære periode.

- Det har været hårdt, men jeg er en erfaren fyr, der har prøvet mange ting i små og store klubber gennem mange år. Det går op og ned i fodbold, og det skete desværre i en god periode for mig og holdet, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg kommer stærkere tilbage. Heldigvis har Marcus Bobjerg gjort det rigtig godt som afløser for mig, og det giver mig en vis ro, at jeg ikke skal forcere noget for at komme tilbage, lyder det fra Matej Delac.