AC Horsens forlænger med Thomas Santos

05.04.2023 12:29

24-årige Santos har forlænget kontrakten til sommeren 2026.

AC Horsens hentede Thomas Santos i Skive IK for knap to år siden, og han har siden gennemgået en fantastisk udvikling, hvor han fuldstændig ubesværet har klaret skridtet fra Skive IK til AC Horsens og fra NordicBet Ligaen til 3F Superligaen.

Han skrev ved skiftet under på en aftale frem til sommeren 2024, men den er allerede nu blevet forlænget med yderligere to år, så den først udløber i sommeren 2026.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård sender en stor buket roser afsted mod Santos, der i den grad har slået til fra dag ét.

- Vi har som klub været dygtig til at hente spillere fra lavere rækker og været med til at udvikle dem til at blive profiler på en højere hylde, og det må man sige er tilfældet med Thomas Santos. Han er en dygtig og driftssikker spiller, der godt nok var småskadet med AaB, men ellers har han næsten spillet 90 minutter hver gang. Han har udviklet sig til at blive en profilspiller for os, og han har været med til at tilføre os power og energi, der har været medvirkende til oprykningen til 3F Superligaen, og han har hurtigt etableret sig som superligaspiller. Han er en fantastisk fyr, der passer rigtig godt ind i AC Horsens, og han er blomstret op med en god portion selvtillid og tro på egne evner. Han er en mand med ambitioner, men lige nu ser han AC Horsens som et godt udviklingssted, og det er vi selvfølgelig glade for, siger Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou glæder sig til at fortsætte samarbejdet med Thomas Santos, der stadig rummer et stort udviklingspotentiale.

- Det er en fantastisk nyhed, at vi har forlænget med en af vores største profiler gennem de seneste par sæsoner. Santos har været en meget vigtig spiller, siden første dag han kom, og han er en evig kilde til uro for modstanderne med sine hidsige energiske løb og sin udfordrende og insisterende stil. Ligeledes har han udviklet sig til at være utroligt solid i sit defensive arbejde, hvor hans vilje, disciplin og aggressivitet har været afgørende for vores udtryk og evne til at stå imod. Han har også vist sig som en alsidig spiller, der kan dække flere positioner, og vi ser frem til at videreudvikle hans evner som en kampafgørende spiller for os, siger Askou.

Santos trives på Langmarksvej, og han ser frem til flere gode sæsoner i den gule trøje.

- Først og fremmest har jeg været glad for at være her fra dag ét, og jeg elsker at møde ind hver dag. Folk på og omkring holdet vil mig det bedste, og de er både søde og professionelle. Jeg føler, jeg udvikler mig meget, og det er vel det vigtigste for en fodboldspiller at være i et miljø, hvor man udvikler sig. Der er en høj grad af seriøsitet, der bliver gået til stålet, og jeg glæder mig til fortsat at udvikle mig i et stærkt miljø. Det overordnede mål er overlevelse i 3F Superligaen, men ambitionen er en dag at spille på et endnu højere niveau, og drømmen er at prøve mig selv af i en af de større ligaer, lyder det fra Thomas Santos.

Foto: Reese Studios