AC Horsens indgår aftale med Hjalte Toftegaard

15.03.2023 09:55

Den arbejdsomme midtbanespiller har skrevet under på en aftale frem til sommeren 2025.

AC Horsens oplever markant fremgang på alle parametre, når det gælder talentudvikling, og der er masser af talent på årgangene fra U13 til U19.

Et af de talenter, der for alvor er blomstret op på Akademiet det seneste halve år er Hjalte Toftegaard, der skiftede til AC Horsens fra Næstved IF i sommeren 2021, og han er nu blevet belønnet i form af en kontrakt frem til sommeren 2025.

Hjalte Toftegaard er en markant profil på klubbens U17-mandskab, og han har trænet meget med U19 siden jul, ligesom han også har repræsenteret U19 i træningskampe og i ligakampen mod FC Nordsjælland.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård roser Toftegaard for at være en dedikeret ung mand, der arbejder målrettet for at blive endnu dygtigere.

- Hjalte er et produkt af vores gode samarbejde med BGI, for han kom oprindeligt til Horsens ved at søge ind på BGI og blev derefter fodboldspiller her i AC Horsens, og efter at have tilbragt et år på BGI bliver næste step for ham HHX-uddannelsen på Learnmark fra sommer. Hjalte kommer meget rundt som 8’er på midtbanen, og han er en rigtig boks til boks-spiller, der har masser af håndhed i duelspillet og gode kvaliteter i forhold til at sætte spillet frem ad banen. Han har lært at æde sig selv og har fået en stor motor det seneste års tid, og han har forstået, hvad det kræver at være med på højeste niveau, siger Niels Erik Søndergård.

16-årige Hjalte Toftegaard er begyndt at træne med superligatruppen, men han bliver først U19-spiller fra sommer, så han skal primært træne med U19 og spille kampe for U19 i foråret.

- Jeg har valgt at skrive under med AC Horsens, fordi det er et godt step videre til førsteholdsfodbold, og klubben har vist, at man kan sende spillere som Casper Tengstedt og Jeppe Kjær videre til større klubber. På den korte bane er ambitionen at få debut på førsteholdet eller bare komme med på bænken, og på længere sigt er ambitionen at underskrive en professionel kontrakt, siger Hjalte Toftegaard.