U19 henter sikker sejr i Vejle

03.04.2023 06:47

AC Horsens’ U19-mandskab fortsatte lørdag deres vilde stime, da ”de gule” denne gang slog Vejle 1-0 nede i VB Parken.

Det var første gang i 2023, at de to hold spillede på græs, og det bar kampen også præg af. Det var svært for de to hold at kombinere sig frem til de åbne chancer.

I en chancefattig 1. halvleg, var det gæsterne fra Horsens som var tættest på, uden at den helt åbne chance tilfaldt gæsterne. Både Lasse Dahl, Angelo Nehme og Jashar Beluli forsøgte sig, men det var faktisk hjemmeholdet, som var farligst foran deres eget mål, men heldigvis for hjemmeholdet var deres målmand opmærksom og fik reddet forsøget.

Mathias Hørdum, som vogtede gæsternes mål, var stort set arbejdsløs hele kampen igennem, og når hjemmeholdet forsøgte sig mod mål, røg den enten forbi eller over.

I 2. halvleg presset AC Horsens hjemmeholdet langt tilbage på banen, og det duftede mere og mere af en scoring. Efter et hjørnespark sparkede ”de gule” to gange på træværket, og Oliver Roche var også tæt på.

Det var dog Angelo Nehme - som igen igen - fik netmaskerne til at blafre, da en bold fra Luca Ørsted blev headet videre, og Angelo kunne lave sit 9. sæsonmål.

Herefter havde gæsterne flere store chancer, blandt andet Oliver Roche, men stillingen forblev 1-0, og det var cheftræner Christian Hansen rigtig godt tilfreds med:

- På en rigtig svær bane tillader vi ikke at tilfældigheder spiller ind, og det er jeg rigtig glad for. En kontrolleret defensiv præstation, hvor vi spiller til 0 og tillader meget få chancer væk, er en af de få ting, som vi har manglet lidt her i foråret, som ellers har været rigtig flot, så det var dejligt, at det kom i dag, fortæller Christian Hansen og fortsætter:

- I den anden ende ved vi, at vi nok skal få de chancer, som skal til, for at lave mål, og det gør vi også i dag. Med mere skarphed kunne vi også have lavet nummer 2 og 3, men igen var de 3 point det allervigtigste, da banen gjorde betingelserne svære, lyder det fra Hansen.

U19-mandskabet er nu oppe på 8 sejre og en uafgjort, hvor den efterfølgende straffesparkskonkurrence blev vundet, i 2023, og cheftræner Hansen ser potentialet blomstre:

- Det er en voldsom stime, som vi er ved at banke sammen. Det er ikke noget, som dumper ned fra himlen. Det er kommet via hårdt arbejde på træningsbanen, og derfor skal vi blive ved med at gå kritisk til værks, når vi skal evaluere vores præstation - både som hold og som individ, for nu har vi weekenden til at glæde os over endnu 3 point og en god præstation, men på mandag kigger vi frem mod næste lørdags kamp mod Sønderjyske, hvor vi skal ud over stepperne fra start igen, slutter Christian Hansen.

Vejle - AC Horsens 0-1 (0-0)
71' - 0-1 - Angelo Nehme (Luca Ørsted)