Værtsfamilie for AC Horsens

31.03.2023 10:24

De sidste 2-3 år har AC Horsens haft fodboldspillere, der bor hos værtsfamilier i byen. Det er unge mennesker der bor langt fra Horsens. Lige nu har AC Horsens en spiller fra Næstved, en fra Herning og to fra Odense, der alle nyder godt af en reservefamilie tæt på skole og klub i Horsens.

AC Horsens rykkede for tre år siden op i ligaen på ungdomsniveau. Dvs. at nu spiller ”de gule” fra Langmarksvej mod de bedste klubber i Danmark. Det gør AC Horsens attraktiv som fodboldklub for rigtig mange spillere rundt om i Danmark, som har et ønske og drøm om at blive professionel fodboldspiller.

For at give de spillere som henvender sig udefra og som AC Horsens gerne vil have til klubben så gode betingelser som muligt, har klubben lavet en ordning, hvor disse unge drenge bor hos en værtsfamilie.

Det giver tryghed, at der er nogen i huset, når man kommer træt hjem efter en lang dag, at der er mad i køleskabet og en varm seng at sove i. Trygheden bringes også ud til drengens forældre, der kan slappe af i, at der tages vare på deres søn.

Gitte og Dino Jensen er i øjeblikket værtsfamilie for Mathias Frederiksen som kommer fra Odense. Gitte og Dino bor i den sydlige ende af Horsens sammen med deres to børn, Villum og Liva.

Mathias spiller på midtbanen på AC Horsens U17-ligahold.

- Det er lærerigt for vores familie at have en boende hos os. Man lærer at se sig selv udefra i sit eget hjem og blive tydelig i at sætte fokus på vores familieværdier. Det giver helt klart et andet liv i huset, og selvom man sådan ikke skal være ekstra mor, bliver jeg nok alligevel en, der lige passer lidt ekstra på Mathias, fortæller Gitte.

- Mathias er en frisk dreng, som giver en god energi til hjemmet, og det har føles helt naturligt, at han har været med til familiefødselsdage i vores familie. Ellers er Mathias en ung mand der passer sin travle hverdag selv, supplerer Dino.

- AC Horsens har været rigtig gode til at sætte en ramme for, hvordan et værtskab kan være, og det har til fulde levet op til vores forventninger. Det er også godt at rammen tillader, at man siger ja i en tidsbegrænset periode, så opholdet kan stoppe mens legen er god for alle parter. Vi var selvfølgelig også rigtig stolte, da Mathias kom hjem til os og fortalte, at nu skulle han træne med superligaholdet en gang imellem. Selvom det var Mathias egen fortjeneste, følte vi også som værtsfamilie at vi havde gjort en positiv forskel, slutter Gitte Jensen.

AC Horsens søger til stadighed familier, der har hjerterum, et ekstra værelse samt energi til at rumme en ung mand med en målsætning om at nå langt som fodboldspiller.

Kunne I tænke jer at høre mere om, hvordan man bliver værtsfamilie, tøv da ikke med at kontakte Torben Knudsen på mail [email protected]