200 børn er tilmeldt Groundcollege i Horsens

18.04.2023 08:39

I denne uge tikkede tilmelding nr. 200 ind til AC Horsens tilbud om en uges ekstra fodboldtræning.

AC Horsens oplever en virkelig stor søgning til Groundcollege.

Groundcollege er et tilbud for alle børn fra 7-13 år, som er motiveret for at træne en ekstra dag om ugen for at blive en bedre fodboldspiller.

- Vi har lavet konceptet en lille smule om ift. forrige år, siger leder af Groundcollege Torben Knudsen og fortsætter:

- Vi har fokus på, at det er trænere fra AC Horsens’ akademi, der tilrettelægger og udfører den ugentlige træning. Vi har fokus på, at børnene i træningen bliver sat i en masse spilsituationer, hvor de skal tage beslutninger med eller uden bold, og der er fokus på at holde opmærksomheden på få indlæringstermer for hver træning. Derudover har vi fokus på, at man i løbet af en sæson kommer rundt i alle hjørner og kroge i det komplekse fodboldspil, fortsætter Torben Knudsen.

Disse 4 fokuspunkter har været med til at gøre en kæmpe forskel både for det enkelte barn på Groundcollege, men også når barnet træner med sit hold. Der er mange eksempler på børn, der er rykket fra C til B- hold og nogen fra B- til A-hold i sin klub.

De 200 børn kommer fra 19 forskellige samarbejdsklubber.

- Vi oplever, at mange børn kommer til Groundcollege, fordi de ønsker større udfordringer rent trænings- mæssigt. Det giver ro på spilleren, så han/hun bliver i sin klub i stedet for at søge mod større klubber. Vi har mange børn fra små klubber, som bliver i klubben, fordi Groundcollege kan give dem rigelig sportslige udfordringer. Det gør, at de små klubber kan beholde deres spillere og bevare et godt sportsligt niveau. Vi er enormt glade for at kunne tilbyde et produkt til de børn i Horsens, der ønsker at dygtiggøre sig, og det er også en god mulighed for AC Horsens i at kigge ind i kommende spillere til Akademiet. Det er altid sjovt at udvikle et produkt, der bliver modtaget positivt af børn, forældre og samarbejdsklubber, siger Torben Knudsen.