U19: Stærk indsats gav flot og fortjent sejr over FC København

24.04.2023 04:35

Oliver Roche scorede to gange i 3-1 sejren over FC København.

AC Horsens’ U19-mandskab tog en flot skalp, da de lørdag besejrede FC København med 3-1. FC København, som denne sæson har repræsenteret Danmark flot ved den internationale turnering UEFA Youth League, hvor det blandt andet blev til sejre over Dortmund og Sevilla samt et uafgjort resultat mod Manchester City.

Det var også gæsterne fra København, som startede kampen bedst, og kort inde i kampen smadrede Emil Schlichting bolden op i hjørnet - uden chance for Andreas Hermansen.

Det tog dog ikke pusten fra hjemmeholdet. Kun få minutter senere lagde Jashar Beluli en flot bold ind i hovedet på Frederik Roslyng, som dermed kunne gøre det til 1-1.

Herefter kom hjemmeholdet mere med i kampen, og der blev ved flere lejligheder gået til stålet. Efter 24 minutter blev et godt presspil fra hjemmeholdet udnyttet. Gæsternes ellers stærke keeper sparkede bolden ind i ryggen på Jashar, og så kunne Oliver Roche som det nemmeste i verden gøre det til 2-1.

Samme Oliver Roche var ikke færdig. Lukas Wagner sendte en bold hen over hovedet på københavnernes forsvar, og så kunne Roche som en en-mands-hær, løbe ned og score, efter først at have ramt stolpen, for dernæst at komme først på returbolden, som blev sparket sikkert i mål.

Fra 2. halvlegs start satte gæsterne sig tungt på tingene, og ”de gule” måtte forsvare sejren hjem. Dog havde gæsterne svært ved at skabe de åbne chancer i starten af 2. halvleg.

Efter 25 minutter kom den første store chance, men den tog Andreas Hermansen sig flot af. Kort efter var gæsterne igen tæt på, men heldigvis for hjemmeholdet, kom gæsternes angriber et sekund for sent.

Mod slutningen måtte Hermansen igen vise sit værd, og derfor kunne AC Horsens til sidst fejre alle tre point og en flot sejr mod et rigtig stærkt FC København-mandskab.

Cheftræner Christian Hansen var også stolt af både resultatet og præstationen:

- Det var en sindssyg stærk præstation af drengene i dag. Vi møder i min optik landets bedste U19-mandskab, som for ikke mange måneder siden slog blandt andet Dortmund og Sevilla. Mange U19-hold har fået ørene i maskinen af dem, så vi vidste godt, at der ventede os en utrolig hård opgave, men vi vidste også godt på forhånd, at hvis vi leverede en toppræstation, så kunne vi byde dem op til dans - og det fik vi gjort i dag, siger Christian Hansen og fortsætter:

- I sådan nogle kampe ved vi, at der kommer perioder, hvor vi skal kunne forsvare som en enhed, og det var også billedet i dag. Her letter jeg på hatten over den måde, vi forsvarer vores felt på, og de få gange hvor FCK lykkes med at komme til afslutning, så har vi i min optik rækkens bedste målmand, som igen i dag er outstanding og tager sig af de afslutninger, som kommer, lyder det fra Christian Hansen.

- Kæmpe kredit til alle - startere som indskiftere. I dag var en teamperformance af de helt gode, og det gav et kæmpe resultat. Og jeg må også sende kæmpe roser mod Sebastian Kattrup (assistenttræner), som igen får analyseret sig frem til muligheder på standardsituationer, som netop giver et afkast ved 1-1 scoringen, og som igen igen er med til at tippe kampen over til vores fordel - det er virkelig stærk trænerarbejde, slutter Hansen, som nu kan se sit mandskab ligge sig på en 5. plads i U19-rækken.

AC Horsens - FC København 3-1 (3-1)
6' - 0-1 - Emil Schlichting
10' - 1-1 - Frederik Roslyng (Jashar Beluli)
24' - 2-1 - Oliver Roche (Jashar Beluli)
30' - 3-1 - Oliver Roche (Lukas Wagner)

På billedet er Victor Laursen.