U19: Gul ærgrelse over et enkelt point mod topholdet

08.05.2023 13:35

Det var ærgrelse i AC-lejren over, at det kun blev til et enkelt point mod FC Midtjylland.

AC Horsens U19-mandskab spillede lørdag 2-2 mod 1. pladsen i U19-Ligaen FC Midtjylland. Længe lignede det en sejr til hjemmeholdet, men en scoring 5 minutter før tid gav gæsterne det ene point, hvorefter gæsterne også tog pointet i straffesparkskonkurrencen, som U19-holdene skal dyste i, ved et uafgjort resultat.

Fra start var hjemmeholdet aggressive, og allerede efter 3 minutter, kanonerede Lasse Dahl bolden på undersiden af overliggeren.

Trods pres fra hjemmeholdet, viste gæsterne den klasse der gør, at de ligger nummer 1 i Ligaen. Første gang de kom ind i hjemmeholdets felt, kunne Jonathan Lind pande bolden i mål.

Det rystede dog ikke hjemmeholdet, som fortsat pressede på, men Julius Hansen - tidligere AC Horsens-spiller - havde også en stor mulighed for gæsterne, som Roslyng fik reddet i sidste øjeblik.

Efter 29 minutter kom udligningen. Jonas Kirkel satte sig godt igennem i højre side, og han fandt Angelo Nehme, som sparkede bolden i mål fra kanten af feltet.

Kort før pausen, måtte gæsterne stoppe Hjalte Toftegaard med ulovlige midler - rødt kort og straffespark, som hjemmeholdets topscorer Jashar Beluli tog sig af, og sikkert scorede til 2-1. Samme Jashar måtte udskiftes i pausen, da han skulle med 1. holdet til Aalborg.

Med en mand i overtal kom hjemmeholdet stærkt ud. Lasse Dahl og Angelo Nehme kombinerede sig igennem, og Angelo var tæt på at udbygge føringen.

Efter 60 minutter lod Hjalte Toftegaard sig udskifte, da han - sammen med Jashar - skulle på bænken for 1. holdet i Aalborg. Her fik begge søndag debut i Superligaen for De Gule.

Den sidste halve time lod hjemmeholdet sig presse i bund. Gæsterne fik mere og mere overtag, og belønningen kom efter 84 minutter, da Isa Musa sparkede bolden i mål fra tæt hold.

Efterfølgende tog gæsterne det ekstra point i straffesparkskonkurrencen, og derfor var cheftræner Christian Hansen også skuffet efter kampen:

- I 1. halvleg spiller vi en sindssyg god kamp. Her ligger vores Xg på over 2, hvilket er voldsomt højt - især når man tænker på, at vi møder rækkens tophold. Vores pres har den rigtige intensitet, og vi skaber store chancer. Vi må også indrømme, at gassen går lidt af ballonen i 2. halvleg - især i takt med, at vi først må skifte Jashar og senere Hjalte ud. Det har selvfølgelig en betydning, når vi møder FC Midtjylland, men derfor ærgrer vi os stadigvæk over, at vi ikke får spillet 11 mod 10 bedre i den sidste halve time især. Derfor føles det mere som et nederlag end et vundet point i dag, og det fortæller vel en meget god historie om, hvor vi er henne med U19-holdet lige nu, at vi sidder her efter kampen og er skuffet over "kun" at have taget 1 point fra FC Midtjylland, fortæller Christian Hansen og fortsætter:

- Nu har vi en spændende uge, hvor vi på lørdag skal møde Brøndby, som vi ligger side om side med. Det bliver helt sikkert en fed kamp. Og så skal vi glæde os over, at vi havde 2 spillere fra U19-truppen, som fik superligadebut søndag med 1. holdet og vi har fået Lukas Wagner efterudtaget til U19-landsholdet - det er vi sgu stolte af, slutter Hansen.

AC Horsens - FC Midtjylland 2-2 (2-1)
8' - 0-1 - Jonathan Lind
29' - 1-1 - Angelo Nehme (Jonas Kirkel)
42' - Rødt kort - Pontus Texel (FC Midtjylland)
42' - 2-1 - Jashar Beluli (Straffespark)
84' - 2-2 - Isa Abubakar Musa

Straffesparkskonkurrence:
0-1 - FCM scorer
1-1 - Victor Laursen scorer
1-2 - FCM scorer
2-2 - Matthias Frederiksen scorer
2-2 - FCM brænder
2-2 - Nikolai Vestergaard brænder
2-3 - FCM scorer
3-3 - Gustav Jørgensen scorer
3-4 - FCM scorer
3-4 - Lukas Wagner brænder