AC Horsens henter cheftræner fra Allsvenskan

28.06.2023 10:59

48-årige Joakim Persson bliver ny cheftræner for ”de gule”, og han overtager posten med øjeblikkelig virkning.

For tre uger siden købte den svenske storklub IFK Göteborg Jens Berthel Askou fri af AC Horsens, og siden har klubben på Langmarksvej været i gang med at finde den helt rigtige afløser for Askou.

Han er nu fundet, og valget er faldet på Joakim Persson, der er blevet købt fri af Varbergs BoIS FC fra Allsvenskan.

Han har en fortid som spiller i klubber som Atalanta, Hansa Rostock og IFK Göteborg, og han har trænererfaring fra både den næstbedste og bedste række i Sverige.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård kender Joakim Persson fra deres fælles fortid i Esbjerg fB for efterhånden 20 år siden, og han fortæller her om valget af Persson som cheftræner.

- Vi har efter en grundig research valgt Joakim Persson ud fra et stærkt kandidatfelt, og valget er blandt andet faldet på ham, fordi vi skal have en cheftræner, der adskiller sig i forhold til det, vi har, men han skal også videreføre det stærke træningsmiljø og de gode initiativer, der er sat i søen. Joakim Persson kommer fra en klub, hvor man skal have meget ud af få ressourcer ligesom i AC Horsens, og hans fodboldfilosofi har tiltalt os. Han har en klar idé om, hvad han vil med en aggressiv, fremadrettet spillestil baseret på hårdt arbejde, og han er forholdsvis pragmatisk i forhold til formation. Han er ikke fastlåst på et bestemt system, og det passer godt til vores situation lige nu. Han er en rigtig god fyr med værdier, der matcher vores i AC Horsens, og han er både en tydelig leder og en dygtig motivator, siger Niels Erik Søndergård.

Joakim Persson glæder sig til at tage hul på et nyt kapitel i trænerkarrieren.

- Efter fem et halvt år hos Varbergs BoIS FC har jeg fået mulighed for at skifte til dansk fodbold, og der venter en spændende udfordring i AC Horsens, der har ambitioner, som matcher mine. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af den sportslige ledelse og spillertruppen, og jeg er ikke i tvivl om, at vi sammen kan opfylde klubbens målsætning. Niels Erik kender jeg fra min tid i Esbjerg fB, og vi kommer uden tvivl til at have et godt samarbejde, og nu er det jo helt nyt, så jeg skal lære spillere, ledere og klubben generelt endnu bedre at kende, men det bliver en god udfordring på alle måder. AC Horsens har en god kultur, der minder meget om den, jeg kommer fra, så vi skal nok hurtigt lære hinanden at kende, siger Joakim Persson.