AC Horsens køber Alagie Saine

08.06.2023 08:00

Den gambiske midterforsvarer har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027.

AC Horsens har valgt at gøre brug af købsklausulen i lejekontrakten med Alagie Saine, og parterne er blevet enige om en kontrakt frem til sommeren 2027.

Den gambiske midterforsvarer var til prøvetræning på Langmarksvej i midten af november, hvor han gjorde en god figur og fik spilletid i en træningskamp mod AGF.

Efterfølgende blev AC Horsens enig med hans klub Falcons FC om en lejeaftale med indbygget købsoption, og det er altså den, der nu er blevet vekslet til en permanent kontrakt.

- På trods af at vi ikke har set så meget til ham her i foråret på grund af AFCON U20 og U20 VM, så er han helt klart en spiller med stort potentiale. Han er hurtig, god med bolden, har en dejlig pasningsfod, og så er han stærk i sit duelspil. Han skal selvfølgelig udvikle sig yderligere fysisk, og så skal han blive bedre rent taktisk, hvilket blandt andet er årsagen til, at vi ikke har set ham i kamp endnu, men det er helt naturligt. Han skal vænne sig til nye omgivelser og en anden måde at spille fodbold på, men efter sommerferien rammer vi en opstart, hvor han skal forsøge at gøre sig gældende til den kommende sæson, og vi tror på, at han kan blive rigtig dygtig, siger Niels Erik Søndergård.

Alagie Saine holder i øjeblikket velfortjent ferie ovenpå U20-VM, hvor Gambia gik videre i gruppespillet, inden Uruguay blev endestationen.

- Jeg overbeviste i første omgang klubben efter en prøvetræning, og jeg er glad for, at kontrakten nu er blevet permanent, for jeg kan godt lide landet og er blevet taget godt imod af alle i klubben. Jeg kendte James Gomez som en god fyr i forvejen, og han har hjulpet mig meget, og det samme har spillere som Matej Delac, Samson Iyede og Lubambo Musonda, men alle har været søde mod mig. Min ambition er at etablere mig i klubben og blive solgt videre til et højere niveau i løbet af et par år, siger Alagie Saine.