AC Horsens sælger Thomas Santos til IFK Göteborg

30.06.2023 08:01

24-årige Santos skifter til den svenske storklub med øjeblikkelig virkning.

AC Horsens har solgt Thomas Santos til IFK Göteborg, og han har haft sit sidste træningspas på Langmarksvej.

Den svenske storklub, med cheftræner Jens Berthel Askou i spidsen, har købt Thomas Santos fri af kontrakten to år efter, at han skiftede til AC Horsens på en fri transfer fra Skive IK.

Thomas Santos har på rekordtid udviklet sig til at blive en profil i 3F Superligaen, og han blev kåret til årets spiller i AC Horsens i den forgangne sæson.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård ærgrer sig over at sige farvel til en dygtig spiller, men han glæder sig over, at AC Horsens igen er lykkes med at finde en spiller fra den næstbedste række og udvikle ham til at blive en profil, så han bliver interessant for større klubber.

- Allerede i vinter viste flere klubber interesse for Santos, men det valgte vi at takke nej til midt i sæsonen. Vi er selvfølgelig kede af at sige farvel til en spiller, der på kort tid er blevet en profil for os efter skiftet fra 1. division, men det er også en del af vores forretning at sælge spillere. Thomas Santos har haft et ønske om at skifte til en udenlandsk klub, og det har vi valgt at imødekomme efter en god dialog med IFK Göteborg. Han er ikke bare en fantastisk fodboldspiller, han er også en fantastisk fyr, og vi ønsker ham al muligt held og lykke, siger Niels Erik Søndergård.

Thomas Santos har haft en god tid i AC Horsens, men han glæder sig til at prøve kræfter med svensk fodbold.

- Jeg har ikke noget negativt at sige om min tid i AC Horsens, for spillere, stab og alle andre i klubben har virkelig været gode til at tage imod mig og få mig til at føle mig velkommen fra første dag, og derfor har det været nemt at fokusere på fodbolden. Fodboldmæssigt skiftede jeg til AC Horsens for at udvikle mig endnu mere, og jeg var da spændt på, om jeg havde niveauet til Superligaen, men jeg har udviklet mig meget sammen med en fantastisk trup og et dygtigt trænerteam. Det er jeg meget taknemmelig for, siger Thomas Santos og fortsætter:

- For tre år siden havde jeg tanker om at stoppe med fodbold og begynde på et studie, for det var ved at være sidste udkald for at slå igennem, men nu skifter jeg til udlandet, og det er surrealistisk. Det er en drøm, jeg har haft, siden jeg var lille, så jeg er selvfølgelig glad for at få den opfyldt, selvom det er specielt at forlade AC Horsens. Jeg vil gerne takke alle i og omkring klubben for en rigtig god tid, lyder det fra Thomas Santos.

Foto: Reese Studios