Hybridbane på den gule hjemmebane

09.06.2023 07:17

Arbejdet er i fuld gang, og hybridbanen bliver klar til den kommende sæson.

Når den prisvindende kunstner The Weeknd har givet koncert på Nordstern Arena Horsens onsdag den 14. juni, så går arbejdet for alvor i gang med at anlægge en hybridbane på den gule hjemmebane.

Umiddelbart efter sæsonens sidste kamp mod Lyngby gik jordarbejdet i gang, og i øjeblikket står arbejdet stille på grund af onsdagens koncert.

Et par dage efter koncerten begynder anlæggelsen af hybridbanen, der består af naturligt græs, der sås i et underliggende net, hvilket skaber en langt mere holdbar og ensartet bane, end den hidtidige bane af naturgræs.

Banen bliver anlagt i perioden fra den 16. juni til den 23. juni, hvis alt går vel, og derefter skal græsset have ro i en periode.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at Nordstern Arena Horsens bliver beklædt med en hybridbane.

 - Vi er rigtig glade for, at Horsens Kommune har valgt at komme os i møde med en hybridbane, og vi glæder os til at spille på et indbydende græstæppe fra den kommende sæson, siger Niels Erik Søndergård.

Den nye hybridbane er blandt andet finansieret gennem et tilskud på en million kroner fra DBU's Hybridbanepulje - en pulje på i alt 10 mio. kr., som DBU etablerede i 2022, og som skal udvikle og udbrede hybridbaner i Danmark.

Hybridbanen kan i forbindelse med koncerter rulles af og lægges på køl – og efterfølgende rulles på igen efter koncerterne.