Stærk AC Horsens-fight og Delac-mirakler var tæt på at give point

29.07.2023 13:57

AaB skulle helt hen til det 88. minut, før det lykkes at score på en storspillende Matej Delac.

Matej Delac har det med at spille gode kampe i Aalborg, og AC Horsens’ kroatiske keeper var også helt forrygende lørdag eftermiddag i Aalborg.

Han leverede en række stærke redninger, og det så ud til, at ”de gule” ville rejse hjem med point, men Nicklas Helenius afgjorde kampen med 1-0 målet i det 88. minut.

AaB skabte mange chancer i 1. halvleg, og den første advarsel kom allerede i det tredje minut, da Allan Sousa heldigvis manglede fart i sit hovedstød. Fire minutter senere forsøgte Helenius sig med at godt hovedstød fra tæt hold, men Matej Delac vandt duellen.

I den anden ende havde Jakob Ankersen et glimrende forsøg, da han tvang Posavec ud i fuld længde med et fladt skud.

Jean Carlos de Brito, der fik debut i dag, begik straffespark i det niende minut, og Allan Sousa forsøgte sig fra pletten, men Delac havde læst ham og nåede helt ud til foden af stolpen. Desværre måtte de Brito lade sig udskifte med en skade i det 18. minut.

I det 26. minut fik Matej Delac igen brug for handskerne, da Allan Sousa trykkede af på en tværpasning i feltet. I det 35. minut nåede Malte Kiilerich fremragende tilbage i en situation, hvor AaB var i overtal, og han prikkede bolden for næsen af Helenius.

Det var et mirakel, at der ikke var scoret ved pausen i Aalborg.

AC Horsens leverede en sløj 1. halvleg, men niveauet blev hævet efter pausen, og der var spillet 10 minutter, da Jacob Buus drev bolden fremad. Malte Kiilerich skabte plads med et godt overlap, og Buus spillede et to-spil med Frederik Heiselberg, inden han trykkede af, og Posavec måtte redde bolden til hjørnespark.

Hjemmeholdet kom frem til to chancer omkring en times spil, men hverken Ross eller Helenius kunne score.

Opondo og Sigurdarson forsøgte sig med kvalificerede afslutninger, men det lykkedes ikke at passere AaB-keeperen.

I stedet kunne Helenius pande bolden ind bag Matej Delac til slutresultat 1-0.

Klik her for at læse mere om kampen på Horsens Folkeblads hjemmeside.

AC Horsens spiller sæsonens første hjemmekamp fredag den 4. august klokken 19.00, når HB Køge gæster Nordstern Arena Horsens.

AaB – AC Horsens 1-0 (0-0)
1-0 Nicklas Helenius (88.)

AC Horsens: Delac, Buus (Kruse, 58.), Kiilerich, Ludwig, Saine, de Brito (Lassen, 18.), Opondo (Kristensen, 72.), Ankersen (Just, 77.), Sigurdarson, Heiselberg (Ejupi, 58.), Jacobsen.

AaB: Posavec, Jørgensen, Kramer, Thelander, Ahlmann (Poulsen, 61.), Sousa, Widell (Prica, 72.), Højholt, Ross (Prip, 61.), Andersen (Ferreira, 90.), Helenius.

Advarsel, AC Horsens: de Brito (10.), Ejupi (66.), Ankersen (72.), Saine (79.)

Advarsel, AaB: Sousa (77.), Helenius (89.)

Udvisning, AaB: Ferreira (90.)