AC Horsens styrker Akademiet: Martin Bloch bliver talentchef

28.08.2023 08:00

Martin Bloch kommer til Langmarksvej med stærke kompetencer og stor erfaring, og han skal supplere et i forvejen velfungerende setup på Akademiet.

AC Horsens har vel aldrig nogensinde stået stærkere på området for talentudvikling, og klubben på Langmarksvej er rangeret som nummer 12 indenfor talentudvikling i Danmark.

Ambitionerne er store på Akademiet, og der arbejdes konstant på at optimere på alle parametre, og nu tager AC Horsens endnu et stort skridt i den rigtige retning med ansættelsen af Martin Bloch som talentchef.

Martin Bloch er et særdeles velkendt navn indenfor talentudvikling i Danmark, og han er trænerudvikler hos DBU. Han har den højeste trænerlicens i form af UEFA Pro-licens, og han har senest været ansat som Head of Coaching og transitionstræner i AGF. Han har desuden arbejdet for DBU i en lang årrække, hvor han har bestredet poster som Talenttræner og sportslig ansvarlig for U10-U15 og assistenttræner for U16-U19 og træner for U17-herrelandsholdet.

- Martin Bloch er en stor kapacitet, der har indgående kendskab til talentudvikling i Danmark, og han vil tilføre stort knowhow til vores i forvejen meget velfungerende akademi. Han skal blandt andet øge fokus på individuel udvikling, sikre bedre børnemiljøer og gøre os skarpere på talentudvælgelse og Talent-ID i samarbejde med Kristian Høeg og Séamus Peare Bartholdy, der allerede yder en stor indsats på området, siger sportschef Niels Erik Søndergård.

Ansættelsen af Martin Bloch betyder, at Niels Erik Søndergård blandt andet får mere tid til førsteholdet og scouting, mens Claus Troelsens overordnede titel bliver akademichef. Han skal stadig løse opgaver som Head of Coaching og være ansvarlig for transitionsdelen med fokus på U19 og transition op mod førsteholdet.

43-årige Martin Bloch er forankret i lokalområdet og har første arbejdsdag mandag den 28. august. Han skal både være et aktiv på banen, hvor han blandt andet skal arbejde individuelt med mange spillere, men han skal også arbejde strategisk.

- Der ligger et rigtig spændende projekt i AC Horsens, hvor jeg på afstand har fulgt den gode udvikling, Akademiet har været og er inde i. Siden 2017 har klubben bygget på lag for lag, så AC Horsens i dag har et solidt talentmiljø med dygtige og hårdtarbejdende mennesker, og der er skabt en god kontinuitet. AC Horsens har etableret sig i ungdomsligaerne, og næste step skal være at udvikle endnu dygtigere spillere til landshold og førsteholdet, og det synes jeg er rigtig interessant, siger Martin Bloch og fortsætter:

- Jeg synes også, at byudviklingen i Horsens er interessant, for der er stor befolkningstilvækst, og oplandet udvikler sig. Det giver et uudnyttet potentiale de næste mange år, og vi skal i fællesskab skabe gode miljøer i samarbejdsklubberne og tage godt imod spillerne, når de er så dygtige, at de kommer ind til os i AC Horsens, så vi på et tidspunkt kan skabe landsholdsspillere og førsteholdsspillere, lyder det fra Martin Bloch.