Mål AC Horsens

Anden hjemmesejr i træk: AC Horsens sænkede FC Helsingør

18.08.2023 19:53

Gæsterne blev sendt hjem med et 1-3 nederlag i spillerbussen.

AC Horsens spillede sæsonens anden hjemmekamp fredag aften, og det gik ud over FC Helsingør, der blev besejret med 3-1.

Dermed vandt ”de gule” den anden hjemmekamp i træk, og det er et godt afsæt til den kommende uge, der byder på en udekamp i Fredericia på tirsdag og en hjemmekamp mod Næstved på fredag.

FC Helsingør blev holdt i et jerngreb i kampens indledende fase, og de havde svært ved at finde fodfæste mod et aggressivt AC Horsens-mandskab.

Det fik den helt naturlige konsekvens, at Aron Sigurdarson bragte hjemmeholdet foran i det 11. minut, da han resolut hakkede til en lidt tilfældig bold på kanten af feltet med et flot skud.

Seks minutter senere satte debutanten Anton Ekeroth turboen til i venstresiden og sendte bolden ind foran kassen. Den strøg hele vejen igennem til Jakob Ankersen, der huggede til den første gang. Frederik Ibsen reddede skuddet, men han måtte give en retur, og den var Ankersen over som en høg.

Det var få centimeter fra at blive endnu værre for gæsterne fire minutter senere, da Aron Sigurdarson med sin sublime sparketeknik sendte et frispark på overliggeren. Hvis den var gået i kassen, så var det helt sikkert blevet en topkandidat til årets mål.

Efter en halv time var Elijah Just tæt på ad to omgange, men Frederik Ibsen havde en god dag i buret.

FC Helsingør havde ingen nævneværdige chancer før efter godt en times spil, hvor Sterling Yatéke fik en stor hovedstødschance tæt under mål, men Matej Delac reddede mesterligt og bolden blev clearet i fællesskab.

Malte Kiilerich kunne have lukket kampen med målet til 3-0, da Sigurdarson lagde en perfekt bold ind i feltet. Kiilerich dukkede op ved bageste stang og satte foden på, men Ibsen reddede med en fodparade.

Mikkel Lassen stak målnæsen frem, da han kastede sig frem til Jacob Buus' gode indlæg og headede bolden i mål til 3-0.

FC Helsingørs Mathias Bill fik reduceret dybt inde i overtiden.

Klik her for at læse mere om kampen på Horsens Folkeblads hjemmeside.

AC Horsens skal i kamp igen allerede på tirsdag den 22. august klokken 19.00, når ”de gule” skal en tur til Monjasa Park for at møde FC Fredericia. Klik her for at købe billet til udebaneturen.

AC Horsens spiller på hjemmebane igen fredag den 25. august klokken 19.00 mod Næstved. Klik her for at købe billet til den næste hjemmekamp.

AC Horsens – FC Helsingør 3-1 (2-0)
1-0 Aron Sigurdarson (11.)
2-0 Jakob Ankersen (17.)
3-0 Mikkel Lassen (90.)
3-1 Mathias Bill (90.)

AC Horsens: Delac, Ankersen (Ludwig, 82.), Kiilerich, Reese, Ekeroth, Sigurdarson (Lassen, 83.), Ejupi (Larsen, 67.), Opondo (Buus, 73.), Just (Santos, 73.), Jacobsen, Heiselberg.

FC Helsingør: Ibsen, Knudsen (Bagger, 77.), Enghardt, Helstrup, Brems (Bill, 90.), Marcus (Christensen, 65.), Norouzi, Etim (Lindén, 88.), Hasani, Drost (Christensen, 46.), Yatéke.

Advarsel, AC Horsens: Delac (90.)